Banes Motor České Budějovice
31.01.2006, Antonín Vansa

Centr Krátoška míří do Mladé Boleslavi

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Před koncem přestupního termínu přeci jen došlo v kádru extraligového nováčka k úpravě. Do Mladé Boleslavi odchází jednatřicetiletý střední útočník Aleš Krátoška, který pod Černou věž zamířil teprve v srpnu roku 2005. „Aleš do Mladé Boleslavi odchází k 31. lednu na hostování do konce dubna. Nabídka Mladé Boleslavi pro nás byla finančně velmi zajímavá," konstatoval sportovní manažer HC České Budějovice Jaromír Látal.
„Věřím, že tady dokáži, že hokej hrát pořád umím," říkal odchovanec českobudějovického hokeje Aleš Krátoška krátce po svém příchodu na jih Čech, kam jej uvolnila Slavia Praha. Po šesti měsících se vyhlášený technik opět stěhuje. V kádru extraligového nováčka neuspěl podle představ klubového vedení. „Čekali jsme od Aleše trochu více," potvrdil českobudějovický sportovní manažer Jaromír Látal. Krátoška se sice výborně prezentoval v přípravném období, ovšem se startem extraligové soutěže svou formu nepochopitelně ztratil. Nedařilo se mu bodově, nedokázal se dostat ze čtvrtého útoku, kam se zařadil hned od prvního zápasu na Kladně. Zlepšení přišlo zhruba v polovině soutěže. Krátoškovy výkony šly očividně nahoru, trenér Josef Jandač mu dal příležitost v přesilových hrách a během pouhých jedenácti utkání nasbíral jednatřicetiletý centr osm bodů. V televizním utkání proti Pardubicím dokonce vstřelil svou jedinou branku v letošní sezoně. Při přesilovce 5 na 3 vsítil už ve třetí minutě vítězný gól utkání. Od zásahu do branky pardubického Adama Svobody se však již neprosadil. „U nás nedostával tolik prostoru, přestalo se mu dařit bodově a pro nás bylo trochu luxusem, abychom takového hráče měli ve čtvrté pětce," upozornil Látal.

Krátoškovo místo v sestavě by měli zaujmout mladíci, kteří jsou na hostování v prvoligových klubech. Příležitost v českobudějovickém týmu pravidelně dostává Tomáš Mertl, klub si stáhl z hostování Lukáše Květoně z Třebíče a Jiřího Hanzala z Jindřichova Hradce. A právě Jiří Hanzal by měl zaujmout post čtvrtého centra v úterním souboji se Slavií Praha. „Vybrali jsme si cestu, že se pokusíme zabudovat naše mladé hráče do sestavy," uvedl Látal, který nemá obavy z toho, že by mu Aleš Krátoška mohl kvůli případným zdravotním problémům ostatních hráčů chybět. „Při současném trendu, jak pískají rozhodčí, se dá zápas podle mého názoru odehrát bez problémů jen na tři útoky," zdůraznil sportovní manažer klubu Jaromír Látal.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pane Látale, odchod Aleše Krátošky byl poslední změnou před vypršením přestupního termínu?
Zatím se nic nového nechystá, ale není vyloučeno, že se do úterní noci ještě něco změní. V úvahu připadají tak dvě změny.

Je pravda, že klub měl zájem o kladenské Pavla Pateru a Libora Procházku?
Ano. Ovšem nebyli jsme schopni konkurovat nabídce švédských mužstev.

Jak to myslíte?
Já musím upozornit na to, jaký máme finanční rozpočet. My bychom samozřejmě nějaké posily uvítali, byli bychom schopni převzít jejich smlouvy, ale už jsme nebyli schopni zaplatit za jejich tříměsíční hostování částky kolem půl milionu korun. To je pro nás nepředstavitelné.

A co Václav Pletka? Loni pomáhal Českým Budějovicím v postupu mezi extraligovou elitu, dá se tudíž předpokládat, že ke klubu má určitý vztah. Nebyla možnost jej získat?
Kontaktovali jsme ho, ale on dal jednoznačně přednost nabídce Liberce. Je rodák z Mladé Boleslavi, má tam dům a má to do Liberce přeci jen blíže. Upřímně řečeno, nebyla šance jej získat.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....