Banes Motor České Budějovice
28.01.2002, Markéta Sitterová

Trenérem ČR ”16” Jan Tlačil

Trenérem výběru ČR "16" se stal opět českobudějovický kouč juniorů Jan Tlačil. Položili jsme mu tedy pár otázek týkajících se jeho návratu do funkce.
Po roční přestávce jste se vrátil k národnímu mužstvu ČR "16". Proč právě v rozjeté sezóně a čím byla způsobena roční absence u národního týmu?
"Mé odvolání od národního týmu bylo způsobeno tím, že jsem 24.10.2000 přijal nabídku HC České Budějovice trénovat I. mužstvo, což odporuje požadavkům ČSLH pro trenéry národních juniorských mužstev. Právě z podobného důvodu, kdy Jaromír Šindel přijal nabídku od extraligového Kladna, jsem dostal šanci se vrátit k národnímu týmu."

Které akce jste již absolvoval a co Vás čeká v nejbližší době?
"Na první akci jsme byli těsně po Vánocích na mezistátním hokejovém přátelském trojutkání se slovenským výběrem. Hráli jsme v Uničově, Šternberku a v Šumperku. V prvním utkání jsme prohráli 1:2, přičemž zápas byl stoprocentně v naší režii, na soupeře jsme vyslali 60 střel. Bohužel jsme dali jediného góla, zatímco soupeř ze 17 střel proměnil dvě. Druhý zápas jsme naší stálou převahu nad soupeřem vyjádřili i výsledkem, jednoznačně jsme vyhráli 9:1. Poslední zápas jsme také vyhráli 7:2. Nejbližší turnaj je také nejvyšším vrcholem sezóny, a to turnaj čtyř v Praze v Letňanech. Začínáme 4. února, našimi soupeři budou Švédsko, Rusko a Finsko. Tento výběr je prvním výběrem, který musí projít tříletým cyklem, zakončeným Mistrovstvím světa do 18ti let.

Porovnejte výběr hráčů, u kterého jste již působil, s tím současným.
"Začíná se projevovat funkce sportovních center mládeže. Hráči přicházejí lépe připraveni, věřím, že tato tendence většího objemu a kvality tréninku se projeví i na kvalitě hráčů, kteří budou reprezentovat."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....