Banes Motor České Budějovice
24.08.2007, Tomáš Zetek, Pavel Malý

Mercure cup: STB - CEB 4:2 - Na úvod turnaje porážka

S t r a u b i n g - Českobudějovický HC MOUNTFIELD vstoupil do turnaje s názvem Mercure cup porážkou od německého týmu Straubing Tigers 2:4. Za svěřence trenérské dvojice Jandač - Černý se trefili Kamil Brabenec a Viktor Hübl. Zápas se odehrál na ledě Tygrů. Jihočeši se hned po utkání přesunuli do dějiště turnaje, kterým je Norimberk. Tam je čekají v sobotu a v neděli další dvě utkání.
Úvodní utkání skvěle obsazeného Mercure Cupu prohráli hokejisté HC MOUNTFIELD ve Straubingu s místním celkem 2:4. Loni dvanáctý celek německé DEL začal v bouřlivé atmosféře hezky od podlahy. První třetina patřila domácím a Jihočeši se jen hodně těžko vyrovnávali s jejich velkým důrazem. Martin Altrichter v brance hostí musel zlikvidovat tutovky Dunhama a Menauera, ale proti bekhendové střele Rauterta zblízka ze dvanácté minuty střetnutí již reagovat nestačil. O tři minuty sice Kamil Brabenec po Šimánkově střele vyrovnal, ale hned z protiútoku doslova propálil Altrichtera od modré obránce Bader a domácí opět vedli.

Druhá třetina sice začala vyloženou příležitostí domácího Wilhelma, ale jinak už prostřední část hry byla podstatně vyrovnanější. Vyrovnávací gól měli na hokejce postupně Šimánek s Hudecem, ale ani jeden z nich proti brankáři Mike Balesovi neuspěl a naopak se během přesilové hry radoval na druhé straně Eric Chouinard.

Do závěrečné třetiny vstoupil českobudějovický HC MOUNTFIELD s velkým odhodláním. Viktor Hübl nejprve po krásné akci třetího útoku snížil a vyrovnání v ten moment doslova viselo ve vzduchu. Jenže ve 48. minutě ujel Schmidt a z rychlého brejku se tváří v tvář Altrichterovi nemýlil - 4:2. České Budějovice již na jeho gól nedokázaly reagovat. Závěrečný tlak nápor a téměř minutová power-play už změnu skóre nepřinesly. Závěr naopak přinesl hromadnou potyčku, v níž si nejaktivněji počínali na straně Jihočechů obránce Petr Gřegořek a útočník Michal Hudec.

Po skončení šedesátiminutové hrací doby si oba soupeři vyzkoušeli samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější českobudějovický HC MOUNTFIELD. O jejich výhře 2:0 rozhodli dva nejzkušenější útočníci mužstva - Kamil Brabenec a Petr Sailer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....