Banes Motor České Budějovice
01.03.2002, David Lukeš

Václav Červený oslabenému celku věří

V parádním úterním večeru si hokejisté HC ČB zajistili definitivu extraligové příslušnosti pro příští rok, to však neznamená, že by měli volno. Ba naopak, čekají je perné čtyři dny, v nichž sehrají tři zápasy. Se Znojmem a Vsetínem se střetneme již o víkendu, do Plzně Jihočeši zajíždějí v úterý.
Asistent trenéra Václav Červený nám prozradil zajímavé změny v sestavě. Vinou zdravotních problémů a hráčské výpomoci zpřáteleným klubům budou moci své umění představit nadějní mladíci. „Do sobotního televizního utkání ve Znojmě nenastoupí obránci Hučko, Jindra a Kotaška, zdravotní potíže mají Kořínek a Sailer. Jindra a Kotaška nastoupí v sobotu za IHC Písek, pro který je utkání se Šumperkem klíčové z hlediska udržení se v I. ČP lize. Obránce Hučko byl uvolněn do konce této sezóny do Lince, který o něho projevil eminentní zájem. Místo těchto obránců nastoupí naši mladí beci Chaloupka a Barinka."

Přesto Václav Červený podcenění závěrečných kol odmítá. "Po posledním utkání s Havířovem se přeci jenom nálada v mužstvu zlepšila. Naš cíl v závěrečných kolech extraligy je uspět a předvést kvalitní výkon, který by navázal na předešlá kola. V olympijské pauze jsme dostatečně kvalitně trénovali a vytvořili si dobrý základ pro zhuštěný program v posledních třech kolech extraligy a proto jsme přesvědčeni, že by to neměla být pro nás překážka ve výkonu.“

Co se týče vzájemných střetnutí s oběma moravskými týmy v této sezóně, nás zajímají především ty se Vsetínem (pro úplnost - se Znojmem jsme letos hráli 4:1, 0:4, 2:5). Při rovnosti bodů dvou týmů po 52. kole o konečném umístění rozhoduje právě vzájemná bilance, teprve potom skóre. S Valachy se nám ale letos vůbec nedařilo, zisk jednoho bodu ze tří zápasů a skóre 5:11 (1:4, 2:4, 2:3pp) to potvrzuje. Ani v případě nedělního vítězství misky vah na svou stranu nepřevážíme, takže na vsetínské v podstatě ztrácíme sedm bodů. To si uvědomují i samotní hráči. Jirka Šimánek jihočeské plány shrnul po úterním zápase s Havířovem: "Na Havířov ztrácíme jeden bod a v náš prospěch hrají lepší společné zápasy. Chceme před něj, chceme být desátí."

V úterý načali naši hokejisté loučení se sezónou v grandiozním stylu, určitě by si zasloužili adekvátní odezvu v hledišti. My jenom upozorňujeme na změněné začátky zápasů. Utkání ve Znojmě můžete sledovat zítra na ČT2 kvůli halovému ME v atletice až od 18:15, úvodní buly nedělního duelu se Vsetínem rozhodčí hodí v 17:30!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....