Banes Motor České Budějovice
03.03.2002, Jan Čipera

J. Liška: Děkuji hráčům i divákům!

Vydařené loučení s domácím publikem mají za sebou budějovičtí hokejisté. Diváci je v posledním zápase na svém ledě na holičkách nenechali a hráči se jim za to odměnili výhrou nad Vsetínem 2:1. "Chtěl bych všem divákům poděkovat za jejich přízeň, kterou nám v průběhu sezóny i dnes, zachovali," vzkazoval hned po zápase spokojený domácí manažer ing. Jaroslav Pařízek.
Vyjádřil se i k absenci pořadatelské služby na dnešním utkání: "Dali jsme našim fanouškům šanci ukázat, zda to zvládnou i bez černých šerifů. Dnes se jim to myslím povedlo a záleží jen na nich, jak to dál bude."

Co se týče dnešního zápasu a výhledu do budoucna, vyzpovídali jsme trenéra Jihočechů Jaroslava Lišku. Jak motivoval své hráče na utkání, v němž v podstatě již o nic nešlo? "Dnes jsme hráčům zdůrazňovali , že chceme zápas vyhrát, i když to tak v první třetině možná nevypadalo. Chtěli jsme se s místní veřejností, byť letos nebyla tolik početná, důstojně rozloučit, což se určitě podařilo."
Vzhledem k tomu, že se našemu týmu nepodařilo postoupit do play-off, je snadné klást otázku, jaké plány má trenér do sezóny následující. "Tým se musí doplnit, to se týká především obrany. Z mladých beků mě potěšil především Barinka, kterého určitě v příští sezoně v A-týmu uvidíte. Je důležité, že jsme sehnali spolehlivého gólmana, od toho se všechno odvíjí. Budeme se soustředit na kvalitní letní přípravu, kde bude důležité, aby se nikdo nezranil a mohli jsme se tedy na další rok dobře připravit."
S jakým cílem bude Jaroslav Liška se svým mužstvem do další sezóny vstupovat? "Nechci předbíhat, ale pro všechny týmy je tím základním cílem dostat se do play-off."
Co se týče posil, již tak konkrétní nebyl... "O nich ještě nechci mluvit, protože hráči, které máme vyhlédnuté, ještě pod smlouvou nemáme a je to všechno ve stádiu jednání."
Jedná se o hráče z vlastní líhně nebo cizí odchovance? "Je to asi tak napůl. Určitě bychom chtěli, aby se nám vrátili naši odchovanci, ale zase všichni se vrátit chtít nebudou. Je to také záležitost toho, zda jsou volní, nebo mají ve svých klubech ještě platné smlouvy."

Jedním z hráčů, který má ve svém klubu platnou smlouvu, ale sezóna pro něj možná ještě nekončí, je Martin Štrba. Ten nám řekl nejen své zážitky z dnešního zápasu, ale i své plány pro následující týdny: "Dneska jsme chtěli především vyhrát. Určitě nám spadnul balvan ze srdce po zápase s Havířovem, kdy nám zmizel strašák baráže. Je pravda, že ta motivace je snížená, ale určitě do Plzně nejedeme prohrát. Budeme se snažit hrát hokej a uvidíme, jak to dopadne. Mylsím, že hlavní cíl, kterým byla záchrana v lize, se podařilo splnit. Co se týče reprezentace a mistrovství světa, mám jisté zprávy od Pavla Vlašice. Ale nechám se překvapit. Soustředění tuším začíná 26. března v Nymburce."

Na svůj domácí stadión se alespoň na jeden den určitě v úterý vrátí Petr Kořínek, který ještě stále neví, zda příští sezónu bude válet za Plzeň nebo za Budějovice. "Je to ve stádiu jednání, nezáleží to na mně. Co se týče mé volby, je mi to v podstatě jedno, protože v Budějovicích se mi zalíbilo a myslím si, že příští sezóna bude s novým stadiónem o něčem jiném.". Dnes určitě prokázal bojovné srdce, protože nastoupil, i když ho trápí lehčí viróza. "Jsou před námi poslední zápasy sezóny, tak si chci hokej ještě užít. I když přiznávám, že to dnes nebylo ono."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....