Banes Motor České Budějovice
03.02.2008, Miroslav Mayer

Junioři šest bodů, dorostenci žádný

Č. B u d ě j o v i c e – Právě dohraná dvě kola dorostenecké a juniorské extraligy přinesla rozporuplné výsledky. Velkým kladem a příslibem do další části jsou určitě výsledky a hlavně hra našeho juniorského celku. Svěřencům trenérů Stárka a Kupky se podařilo naplno bodovat a připsat si plný počet bodů, což se příznivě odrazilo na postavení v tabulce. Naopak dorostenci prohráli obě svá utkání víkendového dvojkola a to se jim stalo v této sezóně pouze jednou, na začátku prosince. Je vidět, že po změnách v kádru se musí mužstvo teprve sehrát a najít svou novou tvář.

Junioři hráli v pátek svůj zápas na Slávii. Po první třetině sice prohrávali 0:1, ale pak dokázali dát v každé třetině po gólu a nakonec se radovali z těsné výhry 2:1 . V sobotním utkání na svém ledě dokázali porazit i velice silnou Plzeň. Opět sice prohrávali po první třetině 0:1, ale pak už dávali góly pouze domácí a zápas dotáhli do vítězného konce 4:1 . Nejaktivnějším hráčem našeho juniorského celku se stal v tomto dvojkole Ondřej Ťoupal(viz foto nahoře), který zaznamenal jednu branku a tři asistence. Ziskem šesti bodů se junioři posunuli v nabité tabulce již na desáté místo se ziskem 66 bodů, ale na nepostupovou sedmnáctou příčku mají náskok pouhých sedm bodů. Je vidět, že v takto vyrovnané tabulce bude nakonec rozhodovat každý získaný bod.

Dorostenci odehráli v pátek na svém ledě utkání, na které by nejraději zapomněli. Hned na začátku utkání inkasovali a po devíti minutách byl stav 0:3 a bylo prakticky rozhodnuto. Prohra 0:6 je letošní nejvyšší prohrou našich dorostenců. V dalším zápase na Kladně prohráli dorostenci 5:3.Na obranu mužstva a jeho špatných výsledků je třeba říci, že mužstvo hraje v pozměněné sestavě, do mužstva se vrátili někteří hráči z hostování v Písku a chvíli potrvá, než se mužstvo dá znovu dohromady a bude opět vítězit. Zatím v tabulce kleslo na osmé místo a má stejně bodů jako sedmé Kladno.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....