Banes Motor České Budějovice
04.02.2008, Tomáš Zetek

Věděli, jak na nás, posteskl si Ondřej Veselý

Č. B u d ě j o v i c e – Tenhle soupeř Jihočechům prostě nesedí. V průběhu letošní sezony prohrál HC MOUNTFIELD na svém ledě v normální hrací době pouze dvakrát. V obou případech si tři body odvezla pražská Sparta. Stejně jako v prvním vzájemném duelu v Budvar Aréně, i v neděli sestřelila domácí eskadru čtyřmi trefami do Turkovy sítě. „Věděli, jak na nás,“ povzdechl si po utkání českobudějovický útočník Ondřej Veselý.

Tomáš Duba vychytal všechny českobudějovické střelce

Právě on byl jedním z malá hráčů, který vyčníval v nedělním duelu z průměru. Na straně domácích patřil rozhodně k nejaktivnějším. Na své konto si připsal i několik velkých příležitostí a neustále na sebe upozorňoval aktivním pohybem v útočném pásmu. „Co je to platné, když jsme stejně nedali branky,“ klopí zrak Ondřej Veselý.

Proti ofenzívě HC MOUNTFIELD stál bezchybný Tomáš Duba. „Chytal perfektně, to je třeba přiznat. Jeho výkon Spartě strašně pomohl. Když už to vypadlo, že bychom mohli skórovat, vždycky všechno vychytal,“ chválil na dálku pražského gólmana, který už dva zápasy v řadě nepustil branku. Pod Černou věží mu jednou pomohla i tyč při dorážce Vaka.

Utkání, jenž slibovalo velkou podívanou, reklamou na hokej nakonec nebylo. Už v první třetině rozdal sudí Polák zbytečně moc trestných minut a hra až do šedesáté minuty nedokázala nabrat tempo. To vyhovovalo hostům, kteří se spoléhali na propracovaný systém bránění vlastní modré čáry a Jihočechy prakticky k ničemu nepustili. „Měli nás dobře přečtené a věděli, co tu mají hrát,“ vystřelí Veselý. „Prostě hráli, co potřebovali. Dodržovali taktiku a nám se nepodařilo proti Spartě tentokrát najít žádnou zbraň,“ musel přiznat českobudějovický útočník.


Milan Mikulík si připsal první extraligový start za HC MOUNTFIELD

Marodka v kádru HC MOUNTFIELD se začíná nebezpečně rozrůstat, a tak je třeba přejít k alternativnímu řešení. Novák, Brabenec a Hřebejk - to jsou momentální absentéři. Vyhlídky na to, že se po reprezentační pauze zapojí do hry má pouze Filip Novák. Menší šance je u Brabence a nulová u Štěpána Hřebejka. HC MOUNTFIELD už v neděli proti Spartě ukázal, že letos mu ale marodka plány nepřekazí. V dresu lídra tabulky se objevil poprvé Milan Mikulík. Kmenový hráč Mladé Boleslavi má vyřízen na jihu Čech střídavý start. „Už v létě bylo domluveno, že sem půjdu hrát v případě, že tu budou nějaká zranění. Vedení mne povolalo, abych zacelil díry v sestavě,“ vysvětluje Mikulík.

Sedmadvacetiletý útočník s extraligovými zkušenostmi ze Znojma už odehrál v letní přípravě turnaj v Německu a teď se poprvé objevil v dresu HC MOUNTFIELD i v extralize. „Ještě v sobotu jsem hrál za Boleslav,“ pousměje se. „Určitě jsem ale rád, že přišla šance zahrát si extraligu v tak kvalitním mužstvu, jakým letos Budějovice jsou.“

Do utkání se zapojil jako levé křídlo čtvrté útočné formace po boku Milana Gulaše a Tomáše Mertla. „Hra byla ze začátku hodně rozkouskovaná, takže jsem se na led moc nedostal. Pak ale prostor přišel. Nemůžu si na nic stěžovat. Nepřijel jsem s tím, že budu hrát první pětku,“ dobře ví Mikulík. Ani on by ale v první útočné formaci nepomohl k bodům proti mistrovi. „Sparta dala rychlé dva góly ve třetí třetině a pak už jen dávala pozor vzadu a trestala naše chyby. Byl to rozhodující moment utkání,“ všiml si Milan Mikulík.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....