Banes Motor České Budějovice
07.02.2008, Miroslav Mayer

Olympiáda mládeže, obhajoba se nezdařila

Č. B u d ě j o v i c e – V týdnu od 28.1. do 1.2. probíhala ve Zlínském kraji “Zimní olympiáda dětí a mládeže“. Součástí byl i hokejový turnaj. Tým Jihočeského kraje byl obhájcem vítězství z minulých her konaných v roce 2006. Obhajoba vítězství se nepovedla, mužstvo složené z hráčů narozených v roce 1993 skončilo celkově na osmém místě. O průběhu turnaje jsem si povídal s hlavním trenérem výběru kraje Jaroslavem Liškou.

Mužstvo začínalo své zápasy dva dny po sobě už v 7:30. Jak se s tímto nezvyklým časem mužstvo vyrovnalo?

Turnaj byl pro nás hodně náročný, denně dva zápasy a dokonce první dva dny už tak brzo ráno. Vstávali jsme v šest hodin a hned ve 12:45 začínalo druhé utkání.

Jak takový zápřeh zvládali hráči? Projevila se na nich únava?

Hrálo se na třikrát patnáct minut. Myslím si, že kluci v sobě našli dobrou morálku a hned první ranní utkání s Ústeckým krajem, který nehrál vůbec špatně, tak to utkání zvládli. Druhý den ráno se hrálo, jak se později ukázalo, klíčové utkání s Vysočinou. Tohoto soupeře jsme znali z přípravy, mužstvo bylo výškově i silově na tom lépe než my. Je škoda, že jsme inkasovali v poslední třetině. Nakonec se ukázalo, že naše skupina byla těžší a kluci pak byli daleko více unavení.

Co další utkání, jak se vyvíjela?

Středočeský kraj hrál výborně, měl dobře organizovanou obranu. Hráli jsme vyrovnané utkání, ale neproměňovali jsme šance. Byli lepší a nakonec se dostali až do finále. Liberecký kraj jsme vysoko porazili, to byl od počátku nejslabší tým skupiny. Třetí den jsme sehráli, podle mě, nejlepší utkání na turnaji se Zlínským krajem. Po první třetině jsme prohrávali 3:0 a nakonec jsme utkání otočili na 5:3.

Ve skupině jste skončili na pátém místě a celkově osmí. Co byste přesto hodnotil kladně?

Určitě utkání se Zlínským krajem, kde se někteří hráči ukázali ve velmi dobrém světle. Herně jsme všechna utkání zvládli velmi dobře. Během turnaje se vykrystalizovala sestava. Měli jsme tři vyrovnané pětky, které byly konkurenceschopné. Tým byl určitě dobrá parta. Další dobrou věcí bylo, že oba brankáři byli velice vyrovnaní.

Jaké poznatky jste si z turnaje přivezli do další práce?

Do budoucna se musí ještě více zapracovat na silových schopnostech hráčů.

Jak byste zhodnotil výkony jednotlivých hráčů?

Jasně se projevilo, že Švihálek a Bernat se pohybují v dorosteneckém hokeji. Dobře hrál útok Rousek, Sedlák, Trummer. Lukáš Sedlák byl náš nejlepší střelec a turnaj se mu vyloženě povedl. Obránci Plášil a Jirků hráli ve všech utkáních velice vyrovnaně.


Výsledky našeho mužstva

Jihočeský kraj - Ústecký kraj 4:2

Jihočeský kraj - Středočeský kraj 1:4

Vysočina - Jihočeský kraj 3:0

Jihočeský kraj - Liberecký kraj 6:1

Jihočeský kraj - Zlínský kraj 5:3

Moravskoslezský kraj - Jihočeský kraj 4:1

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....