Banes Motor České Budějovice
14.02.2008, Roman Šperňák

Musíme se z toho ponaučit a v Třinci vyhrát, tvrdí Sailer

Č. B u d ě j o v i c e - Opět to nevyšlo. Co? Hokejisté HC MOUNTFIELD už podruhé za sebou nedali gól. Nejprve podlehli Spartě 0:4 a nyní Znojmu 0:3. Horší pro ně bylo, že oba dva zápasy odehráli před vlastními diváky. Na konci zápasu je vyprovázel pískot solidně zaplněné haly. "Možná to bylo i po té pauze, možná trochu podceněním, ale prostě jsme dneska hráli špatně," tvrdí kapitán českobudějkovického celku Petr Sailer.
Po utkání bylo v českobudějovické kabině ticho. Ticho v téhle sezoně dost nezvyklé, protože při většině zápasů bylo po jejich skončení slyšet spíš vítězný pokřik. Ani hráčům se z kabiny příliš nechtělo, aby museli vysvětlovat, proč prohráli už druhé utkání za sebou a navíc nevstřelili ani gól. Odpovědnost na sebe vzal kapitán domácího celku Petr Sailer. Do řeči mu příliš nebylo, ale snažil se i na porážce najít něco pozitivního. "Musíme se z toho poučit a už v příštím zápase v Třinci zvítězit," řekl na úvod.

Jihočeši měli v plánu zvládnout utkání jinak. Chtěli hrát jinak už od úvodních minut, jenže hned první vyloučení Veselého obávaný českobudějovický nástup trochu zhatilo. "Chtěli jsme nastoupit hodně aktivně a to se nám nepodařilo. Nedali jsme góly za stavu 0:0, i když jsme měli šance a to se tam poté projevilo," tvrdil Petr Sailer. Domácí tým byl sice aktivnější a možná lepší, ale šance, které měl, neproměnil. Ono se vlastně nedalo mluvit o šancích v pravém slova smyslu, protože s nesmělými pokusy českobudějovického celku si brankář Kameš, který zaskočil za zraněného Trvaje, dokázal hravě poradit.

Připsal si tak hodně překvapivou nulu, ale nulu, ke které mu soupeři docela dost pomohli. "Je to určitě zkušený gólman, ale myslím si, že je úplně jedno, kdo tam stál. On chytal výborně. Nějaké šance jsme měli a neproměnili je. Dá se říct, že tu branku jsme ani moc neohrozili. Musíme se na to ještě do play-off víc zaměřit, dodal Sailer. Do kabiny tak šly oba týmy po první části za nerozhodného stavu 0:0. Klíčové okamžiky přišly ve druhé části hry.

Do ní vstoupili svěřenci trenéra Jandače hodně aktivně. Soupeře zmáčkli a měli tři solidní příležitosti, jak skórovat. Ovšem Vydarený, Hudec i Kuchejda se neprosadili. Postupně se domácí celek vytrácel a aktivitu přebírali Jihomoravané. "Těžko říct, proč nám to nevydrželo dýl. Já si myslím, že jsme předváděli po celou základní část dobrý zápasy. Teď nám bohužel dva za sebou nevyšly a je škoda, že to bylo zrovna doma. Musíme se z toho ponaučit a v Třinci bodovat," uvedl kapitán celku Petr Sailer.

Po polovině zápasu dostal Roman Turek první branku. Těsně před koncem třetiny druhou a v tu chvíli bylo jasné, kdo si odnese ze zápasu tři body. Znojmo bylo na koni, kontrolovalo hru a kráčelo za vítězstvím. HC MOUNTFIELD svému soupeři nestačil. "Já si myslím, že nás soupeř ničím nepřekvapil. Na všechny varianty jsme byli připravení. Znojmo bojuje o play-off. Hráli tady trpělivě z obrany a my jsme absolutně neměli žádnej tlak, z kterého by přišly šance a z nich góly," krčil rameny Sailer. "Možná to bylo i po té pauze, možná trochu podceněním, ale prostě jsme dneska hráli špatně."

Lídru extraligové tabulky chyběli v ukání dva zranění útočníci. Nepřítomnost Štěpána Hřebejka a Kamila Brabence byla sice znát, ale nikdo se na to nechtěl vymlouvat. "Určitě chyběli, ale na druhou stranu jsou to jen dva zranění a my se na to nemůžeme dívat. Pokud chceme hrát dobře v play-off, musíme zvládat takovéhle zápasy i s týmem, který je zrovna v šatně. Po celou dobu jsme v základní části předváděli kvalitní hokej, tak se k tomu musíme vrátit," dodal Sailer.

A už se díval radši směrem dopředu, protože hned v pátek v podvečer nastoupí jeho tým na ledě Třince. Dalšího z týmů, který ještě musí bodovat. "Je dobře, že jdou zápasy takhle rychle po sobě. My máme malinko problémy s těmi prvními zápasy po pauze. Nedaří se nám na ně koncentrovat. Takhle se dostaneme do zápasového tempa a bude to dobré," doufá kapitán Petr Sailer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....