Banes Motor České Budějovice
14.02.2008, Miroslav Mayer

Dorost a juniorka s Ústím a s Litvínovem

Č. B u d ě j o v i c e – tento pátek a sobotu proběhne předposlední dvoukolo základních částí juniorské i dorostenecké extraligy. Na oba naše celky tentokrát čekají vcelku příjemní soupeři, se kterými mají vesměs lepší vzájemné zápasy i lepší postavení v celkové tabulce. To jsou všechno argumenty proto, že se od obou týmů bude očekávat plný bodový zisk.

Juniorský tým zatím nemá jistotu postupu do vyřazovací části a tak by měl bodovat naplno, aby měl za týden už vše jisté. V pátek přivítají junioři na svém ledě Ústí nad Labem. V prvním vzájemném zápase prohráli naši junioři v Ústí 3:1 , když Lvi rozhodli o svém vítězství až v závěrečném power - play. Lvi mají jen velmi teoretickou naději na postup do play- off, jsou v tabulce až na 21. místě. To v sobotu čeká na juniory těžší soupeř, který je v tabulce o dvě místa lepší (tedy devátý) a získal o 5 bodů více – Litvínov. S tímto soupeřem se doma výsledkově trápili a vyhráli až díky zlepšené poslední třetině těsně 3:2.

Dorostenci zajíždí v pátek do Litvínova. Měl by to být vcelku příjemný soupeř. Z prvního vzájemného utkání si Litvínov odvezl z jihočeské metropole porážku 5:2, když obě branky dal až za rozhodnutého stavu v poslední třetině. Navíc je Litvínov na nepostupovém 18. místě a na postup ztrácí osm bodů. Určitě se ještě o možnost postupu popere, ale jeho šance jsou spíše teoretické. V sobotu budou dorostenci doma hostit Ústí nad Labem. Je to nejlehčí možný soupeř, neboť Lvi se usadili na samém dně tabulky. V prvním zápase přivezli dorostenci z Ústí výhru 3:1 a věříme, že toto doma minimálně zopakují a před play – off si pozvednou sebevědomí.

V pátek se začíná v Budvar aréně od 17:30 a v sobotu od 12:30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....