Banes Motor České Budějovice
15.02.2008, Radek Papáček

Za vylepšením pošramoceného sebevědomí Jihočeši míří do Třince

Č. B u d ě j o v i c e - Lehkost se v poslední době mírně vytratila. Před reprezentační přestávkou HC Mountfield podlehl doma Spartě a stejný scénář se opakoval i naposledy proti Znojmu. Lídr tabulky strádá. Nedaří se v koncovce. Gól Jihočeši už nedali dva zápasy. Sice stále drží vedení v tabulce, ale budou-li jej chtít udržet, musí opět začít bodovat. A to hned i dnes v Třinci, kde utkání 50. kola O2 extraligy začíná v 17:00 hod.

Když doma nestačili na Spartu, říkali si dost možná, že se nic neděje. Následovala totiž reprezentační přestávka, která nabízela prostor pro odpočinek a nabrání nových sil. Potřebný trénink však do jisté míry narušil odjezd několika reprezentantů.

„Z utkání po pauze jsme měli obavy,“ prohlásil Milan Černý. Neblahé pocity se nakonec potvrdily. Jihočeši se doma museli sklonit před Znojemskými Orly, kteří jim na vlastním ledě uštědřili porážku 0:3. „Nehráli jsme dobře,“ věděl asistent Josefa Jandače.

„Především z kraje zápasu jsme si nedokázali vytvořit tlak, který od nás všichni očekávali. Špatně jsme řešili situace dva na jednoho a netěsnou obranou sami vybízeli soupeře ke skórovaní,“ láteřil na pozápasové tiskové konferenci Milan Černý.

Hosté ze Znojma byli znatelně aktivnější, což se jim podařilo i přetavit v gólovou odměnu. „Po inkasovaných gólech ve druhé třetině bylo jasné, že budeme výsledek těžko otáčet.“

Brankář Kameš však ani nemusel čelit žádné spršce střel nebo většímu zatížení od budějovických střelců. „Na to, abychom bodovali, jsme si vytvořili moc málo šancí,“ žehral na nemohoucnost hráčů v ofenzivě Černý. „V příštích zápasech musíme hrát jinak. Máme tři zápasy na to, abychom potvrdili své umístění v tabulce,“ dodal Milan Černý.

Látal byl zklamán

Servítky si na tiskové konferenci po utkání se Znojmem nebral Jaromír Látal, sportovní manažer HC Mountfield. „Chtěl bych říct, že jsem absolutně zklamán z přístupu hráčů,“ podotkl. „Je pro mě naprosto nepochopitelné, že nejsme schopní ve druhém domácím utkání po sobě vstřelit ani jednu branku,“ kroutil nevěřícně hlavou.

„Takhle k tomu ti hráči nemohou přistupovat,“ hřměl Látal. „Předvedený výkon byl vůči divákům vyloženě trapný. Každý z hráčů by se nad tím měl zamyslet a příště do utkání dát podstatně více, než tomu bylo v těchto dvou posledních utkáních,“ vzkázal do hráčské kabiny sportovní manažer klubu.

Filip Novák: Návrat na led

Poměrně dlouho laboroval se zraněným ramenem. Jen z tribuny přihlížel, jak si vedou jeho spoluhráči. Během reprezentační přestávky se však Filip Novák dal definitivně do kupy a proti Znojmu opět naskočil mezi extraligové mantinely. Návrat to pro něj ale nebyl nijak radostný. Spolu se svými spoluhráči totiž musel v Budvar Aréně skousnout porážku 0:3.

Z toho asi příliš radosti nemáte, že?
„Je pravda, že se nám utkání příliš nepovedlo. My jsme se přizpůsobili hře Znojma a nedostali se k té své. Oni hráli dobře zezadu a vycházeli jim brejky.“

Jaká byla po utkání nálada v kabině?
„Nebyla dobrá. Zápas se Znojmem musíme hodit za hlavu a příště vyhrát.“

Do sestavy jste se vrátil po zranění ramene. Už je tedy vše v pořádku?
„Do hry jsem se příliš nedostal, takže ani nevím. Byl jsem právě hlavně zvědavý, jestli rameno vydrží a já zvládnu zápasovou zátěž.“

Neměl jste z toho strach?
„Přiznám se, že ano. Ale nyní doufám, že už rameno bude držet.“

Cítíte ještě nějaké problémy?
„Už mě nic nebolí a cítím se docela v pohodě. Akorát ještě musím dohnat trochu kondici a postupně získat herní pohodu.“

Co očekáváte od utkání v Třinci?
„Podle mě to bude asi hodně podobné jaké se Znojmem. Třinec bude doma hodně bránit a k tomu spoléhat na brejky.“

A s čímpak vyrukujete vy?
„My? My musíme hrát určitě lépe než proti Znojmu!“

Nedoléhá na vás nyní trochu tlak z postavení na prvním místě tabulky?
„Já ani nevím. Těžko říct. V kabině to ani moc neprobíráme.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....