Banes Motor České Budějovice
23.02.2008, Miroslav Mayer

V play - off narazí dorost na Slavii, junioři na Karlovy Vary

Č. B u d ě j o v i c e - V sobotu skončila základní část extraligy dorostu i juniorů. Oba celky HC České Budějovice se probojovali do vyřazovací části. Od úterý 26.2. začíná nadstavbová část obou soutěží. Systém soutěže je nyní složitější. Mužstva hrají klasicky 1-16, 2-15 atd. V prvním kole se začíná jedním utkáním na hřišti hůře postaveného týmu a 28.2 a 29.2 se odehrají utkání na stadionu lépe postaveného celku. Série se hrají na dva vítězné zápasy. Od čtvtrfinále se hraje obráceně, tedy nejdříve na hřišti lépe postaveného mužstva a pak hůře postaveného mužstva. Opět se hraje na dva vítězné zápasy.

O konečném postavení v tabulce a tudiž i o dvojicích pro play - off se rozhodlo po posledním dvojkole, které se hrálo tento pátek a sobotu. Junioři nejprve v domácím zápase podlehli na samostné nájezdy Liberci 4:5, když o vítězství v zápase přišli až ke konci poslední třetiny. V posledním zápase základní části pak podlehlo v Mladé Boleslavi opět těsně 3:2. To dorostenci vyhráli obě svá utkání. Nejprve zvítězili na samostatné nájezdy 4:3. v Liberci a pak na domácím ledě porazili tým z Mladé Boleslavi 5:1.

Junioři

Mužstvo juniorů skončilo soutěž na čtrnáctém místě a jeho soupeřem bude mužstvo HC Karlovy Vary, které skončilo třetí. Mužstvu z Karlových Varů se letos dařilo střílet góly. V tomto ohledu skončilo dokonce druhé v celé soutěži, pouhý gól za Plzní. Navíc se může pochlubit i pátou nejlepší obranou v soutěži. To všechno naznačuje, že se jedná o nesmírně těžkého soupeře. Vzájemné zápasy v soutěži skončili vždy výhrou domácího celku. Zajímavostí těchto duelů bylo i to, že v každém zápase vstřelil jeden hráč hatrick. V prvním zápase v Karlových Varech zvítězili domácí vysoko 7:1 a třemi góly se blýskl domácí Budínský. V Českých Budějovicích utkání skončilo 4:2 pro domácí a třikrát se trefil pro změnu Aleš Ježek. Za hosty opět jednou skóroval Budínský a stal se nejlepším střelcem vzájemných letošních duelů. Pokud budou tedy junioři HC České Budějovice chtít postoupit musí nutně vyhrát i na ledě soupeře.

Termíny
Úterý 26.2. - Budvar Aréna( 17:30)
Čtvrtek 28.2. - Karlovy Vary
příp.třetí zápas: Pátek 29.2.- Karlovy Vary

Dorostenci

Dorostenci HC České Budějovice měli účast play - off jistou již dlouho. Ke konci soutěže si mohlo dovolit i pár proher. Poslední tři kola se podařilo zvítězit a tyto výsledky by se měli příznivě odrazit na psychice mužstva před vyřazovacími boji. Nakonec skončilo mužstvo na šestém místě a v prvním kole narazí na Slavii Praha, která skončila na jedenáctém místě. S tímto soupeřem mají letos dorostenci kladnou bilanci, v obou zápasech ho dokázali porazit. V prvním utkání v Budvar Aréně vyhráli domácí 5:2 a v Praze skončilo utkání 2:1.

Termíny
Středa 27.2. - Stadion Eden
Pátek 29.2. - Budvar Aréna(17,30)
příp.třetí zápas: Sobota 1.3.(12,30) - Budvar Aréna.

Ze všech utkání v Budvar Aréně budou připraveny on- line přenosy.


Konečné tabulky si můžete prohlédnout zde:Junioři a Dorostenci