Banes Motor České Budějovice
26.02.2008, Miroslav Mayer

Žáci se utkají s Letňany

Č. B u d ě j o v i c e – Ve středu proběhne další kolo nadstavbové části žákovských soutěží. Tentokrát odehrají svá utkání všechny čtyři třídy. Reálnou šanci na postup na přebory republiky mají týmy sedmé a šesté třídy. Osmé a deváté třídě jde “pouze“ o co nejlepší umístění v celkové tabulce. Tentokrát čeká na mužstva HC České Budějovice celkem příjemný tým – Letci Letňany.

Jediný tým, který má s tímto soupeřem zápornou bilanci je mužstvo deváté třídy. V základní části s tímto soupeřem nejprve prohrálo doma 5:4, pak mu oplatilo porážku na jeho stadionu 5:3. V nadstavbové části opět prohrálo doma 0:1. Takže nyní by mu měli porážku opět oplatit a srovnat celkové účty. Mužstvo osmé třídy má s tímto týmem kladnou bilanci. V prvním vzájemném zápase v Českých Budějovicích remizovalo 3:3, ale pak zvítězilo v Praze jasně 6:0. V nadstavbové části dodrželo rozdíl šesti branek a zvítězilo 9:3 po střeleckém koncertu Emila Švece. Útočníci zatím mají značně kolísavou formu, takže by se měli opět chytit a začít střílet branky.

Sedmáci jsou na tom se všech žákovských týmů HC České Budějovice nejlépe. Zatím jsou vinou odložených zápasů na druhém místě tabulky a postup na přebory republiky by si neměli nechat utéct. Mužstvo mělo nyní velkou herní pauzu. Poslední soutěžní zápas sehrálo 30.1. S tímto soupeřem má mužstvo stejnou bilanci jako osmáci. V prvním utkání v Letňanech zvítězili 5:1, v druhém utkání doma zvítězili doma 8:2. V nadstavbové části v Praze pouze remizovali 2:2. V těchto utkáních se střelecky daří Luboši Robovi, který zaznamenal již 9 branek ve vzájemných zápasech. Mužstvo šesté třídy má také šanci na postup na přebory republiky a proto by nemělo moc ztrácet body. I toto mužstvo mělo dlouho herní pauzu (od 30.1) a budu muset nalézt zpět zápasové tempo. V prvním vzájemném zápase v Praze vyhráli domácí 8:2, ale v domácí odvetě bylo lepší mužstvo HC České Budějovice 6:4. Dařilo se i v prvním utkání nadstavbové části a dokázalo v Praze zvítězit 4:1.

Týmy osmé a deváté třídy hrají svá utkání v Letňanech od 13,00 a 15,00. Týmy šesté a sedmé třídy hrají v Budvar aréně od 12,00 a od 14,00.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....