Banes Motor České Budějovice
26.02.2008, Miroslav Mayer

Dorost začíná v play - off se Slavii Praha

Č. B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí dorostenci skončili v právě skončené základní části dorostenecké extraligy na výborném šestém místě a nyní je čeká nejtěžší, ale také nejdůležitější část sezóny, play - off. Celá sezóna se hodnotí až po skončení play- off, takže o tom, jaká byla letošní sezóna se bude rozhodovat v nejbližších dnech. Navíc je letos vyvrcholení domácí soutěži hodně brzo, kvůli MS"18" v Polsku. Svěřenci trenérů Soudka a Červeného (viz foto) si určitě budou chtít prodloužit letošní hokejový rok a dojít ve vyřazovací části co nejdále. Nyní mají před sebou první překážku - Slavii Praha.

Dorostenci začali sezónu dvěmi prohrami ze třech zápasů. Mužstvo se nově budovalo a měnilo a potřebovalo se sehrát. Další tři zápasy naopak vyhrálo a vrátila se herní pohoda. Za zmínku určitě stojí série sedmi zápasů po sobě, ve kterých mužstvo dokázalo bodovat a s tím souvisel i postup tabulkou. Ke konci ledna došlo ke změnám v kádru a mužstvo se muselo opět sehrát a semknout a do tohoto období spadá i série tří proher po sobě. Před play- off se mužstvo znovu dostalo do pohody, když poslední tři zápasy v soutěži dokázalo zvítězit.„ Zdálo by se, že mužstvo je vysoko v tabulce jen díky bodům, které nahrálo před změnou kádru" zamýšlí se Karel Soudek.

„V závěru se nám podařilo uhrát nějaké body, takže věřím, že hráčům stoupne seběvědomí a že to v play -of dokážou."

Letos se Slavii moc nedařilo a skončila na jedenáctém místě, zdálo by se tedy, že se jedná o lehčího soupeře. „Jedná se o nepříjemného soupeře, má důrazné a silné mužstvo," upozorňuje Karel Soudek. Letos mají českobudějovičtí dorostenci s tímto soupeřem aktivní bilanci, když dokázali zvítězit v obou zápasech.„ Je pravda, že jsme obě utkání vyhráli, ale to bylo v době, než nám odešli někteří dobří hráči," konstatuje Karel Soudek. Každopádně postavení v tabulce i vzájemná bilance dělá z českobudějovických dorostenců mírného favorita této série. „Šance obou týmů jsou přibližně stejné," nesouhlasí Karel Soudek. ,,Začíná se za stavu 0:0 a záleží na tom, jak se to bude vyvíjet". Nejlepší pozvánkou na utkání se Slavií je poslední poznámka Karla Soudka, „Mužstvo se o vítězství určitě popere a já osobně věřím v postup!"

Program prvního kola
Středa 27.2. - Stadion Eden
Pátek 29.2. - Budvar Aréna(17,30)
příp.třetí zápas: Sobota 1.3.(12,30) - Budvar Aréna.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....