Banes Motor České Budějovice
11.01.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ěj o v i c e - První hrací víkend v roce 2009 byl pro českobudějovické celky vcelku úspěšný. Oba dorosty svá utkání dokázaly vyhrát a juniorský celek doma také zvítězil, ale v boji o třetí místo podlehl v Litvínově. Znamená to, že všichni nově jmenovaní trenéři dokázali hned získat se svými mužstvy body. Hráčem víkendu se stáva brankář dorostu A Ondřej Bláha, který svým výkonem přispěl k vítězství svého mužstva v obou zápasech a inkasoval pouze branku v každém zápase.

Junioři

Páteční zápas proti mužstvu z Ústí nad Labem se mužstvu vydařil a mělo ho od počátku ve svých rukou, ale neumělo svou převahu vyjádřit šancemi. Postupně se to podařilo a domácí ani nezaskočilo vyrovnání na 1:1. Hráčem zápasu byl, jako vždy agilní Josef Rezek, autor vítězné branky v utkání. Utkání skončilo 2:1 pro domácí a ti mohli být se třemi body spokojeni.

V sobotu juniory čekalo v Litvínově utkání o třetí místo ve velmi vyrovnané tabulce. Utkání se bohužel českobudějovickým nepovedlo a podlehli 4:1. V tabulce to znamená, že se na českobudějovický tým dotáhly další celky a souboj o přední umístění bude ještě velmi vyrovnaný.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Dorost A je v situaci, kdy nutně potřebuje bodovat, aby mohl stoupat tabulkou a zajistit si tak v klidu účast v play-off. Páteční utkánív Písku o Jihočeského mistra v dorostu bylo naštětstí pro českobudějovické lehčí než se zdálo. Českobudějovičtí dali velmi brzo tři branky a o utkání bylo rozhodnuto. Písek dal jedinou branku až v závěru utkání. Stav utkání byl tedy 6:1 pro HC České Budějovice. Dva body získal i obránce Pavel Kolařík.

Sobotní zápas na domácím ledě s Litvínovem měl být pro českobudějovický tým přeci jen větší zkouškou než zápas v Písku. Vzláště, když se na trenérské lavičce objevil trenér reprezenace Ondřej Weismann a Jiří Bubla. Domácí měli kromě druhé třetiny utkání pevně ve svých rukou a zaslouženě zvítězili. Dokázali své šance využít a domácí podržel brankář Bláha. Nakonec domácí slavili zasloužené vítězství 3:1. Poslední branku zápasu vstřelil Tomáš Rousek. V tabulce patří HC České Budějovice třinácté místo, ale již si vytvořili dostatečný náskok od postupové příčky do play -off. Nicméně je nutné zopakovat dobré výkony a bodovat i v dalších zápasech.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B se představil letos poprvé a hned pod vedením nového trenéra Pavla Pýchy. Svůj páteční zápas odehrálo mužstvo v Táboře a potvrdilo tam svoji suverenitu v soutěži. V utkání si odbyl svoji premiéru brankář Gába a od čistého konta v zápase jej dělila jen technická závada na výstroji, kvůli které musel v poslední třetině střídat. V týmu nastoupilo osm hráčů deváté třídy. Po výborném výkonu odjížděli českobudějovičtí s vítězstvím 4:0. Tři body (2+1) v utkání zaznamenal Martin Vlach. Ligový dorost si nadále drží první místo v tabulce.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....