Banes Motor České Budějovice
18.01.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorské a dorostenecké týmy měli tento víkend rozdílné výsledky. Zatímco v pátek všechna mužstva bodovala a dokázala porazit Spartu Praha, tak v sobotu a v neděli bodoval pouze dorost A. Velkým překvapením je pak prohra dorostu B s Příbramí. Hráčem víkendu se stává Jiří Ferebauer z juniorského týmu, který zaznamenal ve dvou zápasech tři branky.

Junioři

Junioři se na zápas se Spartou Praha dokázali dobře připravit a tak se jim utkání podařilo vyhrát 5:2. Sparta sice dokázala vyrovnat na 1:1, ale pak už českobudějovičtí otěže zápasu ze svých rukou nepustili a utkání dovedli do vítězného konce. V zápase zaznamenal dva body (1+1) i Radim Heřman (viz foto). Vítězství nad Spartou vždy dodá týmu sebevědomí, které by se mělo projevit i v dalších zápasech.

V sobotu se ovšem neprojevilo. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas a o výsledku se rozhodlo až v poslední třetině. Domácí Liberec si dokázal vytvořit tříbrankový náskok, který dokázali českobudějovičtí pouze korigovat na konečných 3:1. Českobudějovičtí tak znovu nedokázali zvítězit v obou zápasech dvojkola. Zatímco na domácím ledě jsou skvělí, tak na soupeřových kluzištích patří spíše k průměru v soutěži. Před play-off má trenér Karel Soudek rozhodně na čem pracovat.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Pod trenérem Trummerem dorost A oba své zápasy vyhrál a tak se čekalo, zda vítěznou šňůru nenaruší zápas na ledě Sparty Praha. Do zápasu lépe vstoupili hosté a ujali se vedení, ale domácí dokázali vyrovnat a tak se hrálo prodloužení ve kterém rozhodl Adam Přibyl (viz foto) o vítězi tohoto zápasu. Českobudějovičtí tak získali cenné body za vítězství 2:1p. To vše naznačovalo, že forma dorostu A je tady a že v tabulce bude tým stoupat vzhůru.

Do sobotního zápasu s Pardubicemi vstoupili lépe hosté a domácí se probudili až ke konci třetiny. Stav se pak přelíval na obě strany až ke konci zápasu vedli hosté 3:2 a remízu zachraňoval až Jan Trummer. Zápas tedy dospěl do prodloužení a v něm již štěstí domácí neměli a pardubický Jan Jetmar vstřeli svoji třetí branku v zápase a rozhodl o vítězství Pardubic 4:3p. V obou zápasech si připsal po jedné asistenci i Jakub Babka (viz foto).

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Suverén skupiny dorost B HC České Budějovice neměl tentokrát dobrý víkend. Na vině byla ovšem i velká absence klíčových hráčů. V pátečním zápase v Kolíně ještě mužstvo i v oslabené sestavě dokázalo na ledě druhého Kolína vybojovat cennou remízu 2:2. To je ovšem stálo síli, které pak zřejmě chyběli v dalším zápase.
V neděli nedokázali dorostenci porazit na vlastním ledě jeden z nejhorších týmů soutěže HC Příbram. V poslední třetině nedokázali udržet své jednobrankové vedení a prohráli 2:1. Domácí byli sice po celý zápas lepším týmem, ale nedokázali své šance proměnit, dokonce neproměnili trestné střílení. V dalších zápasech by mělo mužstvo již silnější a potvrdit své postavení v tabulce. Niko Veselý (viz foto) dokázal bodovat v obou zápasech. Pozice lídra soutěže zatím zůstává neohrožena.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....