Banes Motor České Budějovice
22.01.2009, Miroslav Mayer

Žáci v sobotu proti Spartě

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva deváté a osmé třídy nastoupí o víkendu proti Spartě Praha. A to slibuje rychlý a tvrdý hokej. Zatímco deváťáci Spartu dvakrát porazili, osmáci sní naopak dvakrát prohráli. Utkání sedmé a šesté třídy bylo odloženo.

Devátá třída

Devítka zatím proti Spartě nastoupila dvakrát a stejný počet utkání jí ještě čeká. V prvním utkání v pražské Tesla Aréně dokázali českobudějovičtí hráči vyhrát 6:4. Ve druhém utkání si pak se Spartou poradili v domácím prostředí 5:4. První dva zápasy nadstavbové části Sparta vyhrála. Nejprve porazila Slavii 6:1 a poté i první Plzeň 5:2. Celkově už sparťané neprohráli 14x v řadě. Svou dosud poslední prohru utrpěli právě v utkání proti českobudějovických deváťáků a to 15.listopadu. Nejproduktivnějším Sparťanem je Martin Procházka (č.9) se 40 body (18+22).

Utkání deváťáků začíná v sobotu na II. ploše Budvar arény ve 13:00 hodin.

Osmá třída

To osmáci nebyli ani zdaleka tak úspěšní. Už svůj první zápas proti Spartě urpěli tvrdou porážku 9:0. Svůj druhý zápas pak prohráli už "jen" 5:1. Sparťané svá první dvě utkání nadstavbové části také vyhráli. Nejprve porazili Slavii Praha 3:1 a pak i Plzeň 8:3. Sparta u osmáků dokonce v sezóně ještě nepoznala porážku a od začátku sezóny všechna utkání vyhrála. Pouze jednou remizovala s Pískem 3:3. Nejproduktivnějším Sparťanem je Marek Pulkrab (č.19) se 46 body (23+23).

Utkání osmáků začíná v sobotu na II. ploše Budvar arény ve 11:00 hodin.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....