Banes Motor České Budějovice
25.01.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončené dvojkolo juniorských a dorosteneckých soutěží potvrdilo známý trend. Juniorka opět nedokázala uspět v obou zápasech dvojkola, daří se jí ovšem doma. Dorost A opět bodoval v každém zápase a dorost B si drží své postavení v tabulce. Hráčem víkendu se stává Jiří Bárta, který se po krátkém hostování v Písku vrátil zpět do mužstva dorostu B a ihned se uvedl famózním výkonem. Celkem ve dvou zápasech zaznamenal sedm bodů (6+1).

Junioři

V pátečním zápase v Mladé Boleslavi potvrdili junioři své nedobré výsledky ze soupeřových hřišť a odvážejí si domů prohru 3:0. Hlavně střelba branek na hřištích soupeřů se zdá pro juniory jako těžký oříšek. V roce 2009 vstřelili ve třech zápasech na hřištích soupeřů pouhé dvě branky! Tam se zdá být největší problém tohoto mužstva.

V sobotu na domácím ledě předvedli junioři naopak svůj tradičně dobrý výkon a nedali svému soupeři HC Karlovy Vary žádnou šanci na zisk bodů. Po první třetině vedli již 2:0 a ani snížení soupeře jim nevzalo vítr z plachet a dovedli utkání do vítězného konce 4:2. Autorem tří brankových přihrávek byl nejaktivnější hráč týmu Josef Rezek (viz foto). V tabulce si junioři udržují pátou pozici.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Dorostu A se v současné době daří a tak dokáže v každém utkání bodovat. V pátečním zápase doma s Plzní to nebylo rozhodně lehké utkání. Plzeň dokonce vedla 2:0, ale pak se domácí rozjeli a svého soupeře dokázali přehrát a utkání dovést do vítězného konce 3:2. Dva body v utkání (1+1) zaznamenal Lukáš Sedlák (viz foto). Mužstvo v tomto zápase prokázalo svoji vnitřní sílu.

V sobotu vyjeli dorostenci na svůj zápas do Chomutova. Po dvou třetinách prohrávali českobudějovičtí již 3:1. V poslední třetině ovšem dokázali utkání vyrovnat a o další bod navíc přišli dorostenci po prohře na samostatné nájezdy. Mužstvo se i zde dokázalo poprat s nepříznivým vývojem zápasu a v závěru ho dotáhnout alespoň k bodu. Celkově tedy českobudějovičtí vezou domů bod za prohru 4:3sn. Dva body (1+1) v utkání zaznamenal Tomáš Rousek (viz foto). Dorostenci tak bodovali již v sedmém utkání po sobě a stoupají vzhůru tabulkou. Nyní jim patří desátá příčka.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B si v pátek na Kobře dobře zastřílel. Hlavně poslední třetina se stala menší exibicí hostů, kteří jí dokázali vyhrát vysoko 5:0 a celé utkání pak 9:2. V utkání zazářil i David Švamberk (viz foto), který zaznamenal šest bodů (2+4).

V neděli v Českých Budějovicích byl k vidění souboj o čelo ligové tabulky. Soupeřem českobudějovických bylo mužstvo HC Pardubice B. Utkání bylo velice dramatické a vyrovnané. Domácí prohráli druhou třetinu 3:0, ale v poslední třetině se dokázali vzpamatovat a ve stejném poměru vyhráli poslední třetinu. Celkově pak utkání skončilo spravedlivou remízou 4:4.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....