Banes Motor České Budějovice
01.02.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončené dvojkolo juniorských a dorosteneckých soutěží nepřineslo nic nového. Junioři si drží vysokou laťku při domácích zápasech a venku ztrácejí, dorost A poprvé pod novým trenérem v zápase nezískal ani bod a dorost B vyhrál obě svá utkání. Hráčem víkendu se stává podruhé za sebou hráč dorostu B Jiří Bárta. Ze dvou zápasů získal sedm bodů (4+3).

Junioři

Páteční zápas na Slavii juniorům opět výsledkově nevyšel. Utekl jim úvod zápasu, když prohrávali 2:0, ale dokázali se vzchopit a vyrovnat na 2:2. Další průběh zápasu pak ovlivnila nedisciplinovanost hráčů, kteří se častými pobyty na trestné lavici připravili o dobrý výsledek. Nakonec tedy vyhrála Slavia 6:4. Až na tyto věci byl trenér Soudek s výkonem mužstva spokojen a vidí v něm příslib po play-off. Bohužel se na Slavii vyfauloval Polodna a nemohl tak nastoupit k sobotnímu zápasu doma s Plzní.

Před sobotním zápasem s Plzní to nevypadalo pro domácí moc nadějně. K dispozici bylo pouze devět útočníků a sedm obránců. Úvod do utkání domácím vyšel náramně a brzo vedli 2:0 a po druhé třetině dokonce 3:0. Vadou bylo opět velké množství vyloučených hráčů a z toho pramenící úbytek sil. Počet vyloučených v utkání byl 15:12. Přesto se po utkání na rozhodčí zlobil více trenér Plzně Kampf. Plzeň v závěru utkání přidala a snížila na konečných 3:2 a body tak zůstaly zaslouženě v Českých Budějovicích. Druhou branku českobudějovických vstřelil od modré Miloslav Jáchym (viz foto).

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátek přivítali dorostenci na svém ledě mužstvo Liberce. Domácí měli od začátku větší vůli po vítězství, ale Liberci se dařilo střílet branky a tak domácí museli dotahovat. Nakonec se jim povedlo přivést zápas za stavu 2:2 do prodloužení. V něm byli jasně pány na ledě a podařilo se jim poprvé v letošní sezóně i prodloužení vyhrát. Pět vteřin před koncem se trefil obránce Jan Předota (viz foto) a rozhodl o konečném vítězství svého týmu 3:2.

V soboru zajížděli českobudějovičtí do Mladé Boleslavi. V utkání herně nepropadli, leč opět jim utekl začátek utkání. Domácí se ujali vedení 2:0 a ani snížení Adama Přibyla jim již nepomohlo. Nakonec domácí zvítězili 3:1 a trenér Trummer tak poprvé se svým mužstvem nezískal v utkání ani bod. Díky vyrovnanosti tabulky navíc českobudějovičtí klesly na dvanáctou příčku. V přestávce před dalšími koly se bude muset mužstvo zaměřit na špatné začátky utkání, které mužstvo v poslední době trápí. Naposledy dali úvodní branku ve 36. kole na Spartě, od té doby museli dotahovat náskok soupeře.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B zajížděl do Benátek nad Jizerou. Utkání bylo dramatické a vyrovnané. Domácí ještě v poslední třetině vedli 3:2, ale pak se českobudějovičtí rozehráli a dokázali utkání otočit a přivést do vítězného konce 5:3. V utkání předvedl skvělý výkon českobudějovický brankář David Gába (viz foto).

V nedělním utkání zavítal na jih Čech Nymburk. Utkání to nebylo příliš krásné, ale rozhodně bojovné a zajímavé. Domácí sice prohrávali 1:0, ale dokázali nakonec utkání vyhrát 5:2. Kromě Jiřího Bárty měl velkou zásluhu na tomto výsledku i Jonáš Beneš, který zaznamenal dvě branky a jednu přihrávku.

Tým dorostu B je jasným vítězem skupiny B ligy dorostu!

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....