Banes Motor České Budějovice
05.02.2009, Miroslav Mayer

Turnaj krajů

Č. B u d ě j o v i c e – Dnes začal v Olomouckém kraji turnaj krajů ročníků 1994 a mladších. Každý den sehrají mužstva dva zápasy. Jihočeši vstoupili do turnaje vítězně, když porazili Zlínský kraj vysoko 5:0. Nejlepším hráčem Jihočechů byl vyhlášen brankář David Gába (viz foto), který udržel v zápase čisté konto. Dalším soupeřem bude od 17.00 mužstvo Plzeňského kraje.
Jihočeský kraj – Zlínský kraj 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Švec (Krcho), 16. Švec (Rob, Krcho), 26. Pašek (Škopek, Marek), 28. Rob (Švec), 37. Pařízek (Švec, Rob).

Úvod do zápasu vyšel lépe Zlínskému kraji. Ten se ujal iniciativy a tvrdě útočil. Jihočeši se pouze bránili a odpalovali puky z obranného pásma. V Jihočeské brance zářil David Gába, který nedovolil Zlínskému kraji dát úvodní branku zápasu. Čekalo se na první branku a čekala se v Jihočeské brance. Ovšem bylo tomu jinak. Z první nebezpečné akce a z první střely na branku padl gól. Krcho zatáhl puk a dobře viděl rozjetého Emila Švece (viz foto 1), ten s pukem popojel a tvrdě vystřelil. Jeho střela nebyla příliš přesná, přesto skončila ve zlínské brance. Tato branka byla pro vývoj zápasu klíčová. Jihočeši se trochu probrali a Zlínští mírně znejistěli, přesto byli nadále lepším mužstvem. Největší tlak si vytvořili v poslední minutě první třetiny, kdy sevřeli Jihočechy před jejich brankou, několikrát vyhráli buly a tvrdě doráželi na brankáře Gábu. Trenér Formánek často střídal, aby narušil hostům systém hry a nakonec se povedlo udržet skóre první třetiny na 1:0.

Nástup do druhé třetiny ovšem zvládli Jihočeši lépe. Hned v první minutě si vytvořili tlak a opět Emil Švec trefil odkrytou branku. Pak opět Zlínští přidali a hned se jim naskytla možnost hrát 46 vteřin pět na tři. Jihočeši se ubránili. Velkou šanci měli zlínští i v sedmé minutě, kdy jeden z útočníku nejprve z levé strany tvrdě vystřelil, dojel i pro vyražený puk a pokusil se objet branku a zasunout puk. Brankář Gába jeho úmysl vystihl. To už měli otěže druhé třetiny v rukou Jihočeši. V 11. minutě druhé třetiny se jim podařilo využít přesilovou hru. Autorem branky byl Václav Pašek (viz foto 2). Další branka ve Zlínské síti byla jen logickým vyústěním výborné třetiny Jihočechů a jejím autorem byl Luboš Rob (viz foto 3). Ve druhé třetině se Jihočeši ukázali a vyhráli ji 3:0, celkově to bylo již 4:0.

Led na začátku třetí třetiny připomínal spíše plochu po veřejném bruslení. Třetí třetina patřila opět spíše Zlínskému kraji. Jejich největší šance v páté minutě skončila na tyči Jihočeské branky. Ještě předtím měli Zlínští opět možnost hrát pět na tři , bez využití. V sedmé minutě dal poslední branku Jihočechů opět lehkou střelou Tomáš Pařízek (viz foto 4). Hned vzápětí hráli Jihočeši opět ve třech to dokonce 23 vteřin, ale opět neinkasovali. Další velkou šanci a příležitost na hatrick propásl Emil Švec, který v tísni nedokázal proměnit svůj nájezd. Zlínští se ani přes nepříznivý stav nevzdávali a snažili se alespoň o branku. Úsilím celého mužstva se podařilo udržet čisté konto. Konečný výsledek 5:0 je pro Zlínská kraj příliš tvrdý a nevyjadřuje poměr sil na ledě.

Ohlasy po utkání

Stanislav Kašpar, trenér Jihočeského kraje: "Vývoj zápasu jsem v první třetině jsem viděl spíše bledě. Naše první střela, která mířila na branku znamenala gól a to trochu otupilo Zlínskou aktivitu. V dalších třetinách už hráči věděli, že mají hodně střílet na branku. Sehráli jsem výbornou druhou třetinu, výborná hra a obětavost."

David Gába, brankář jihočeského výběru, který byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu v zápase: "Zápas byl velice vyrovnaný a pro mě velmi těžký. V první třetině jsme měli štěstí, spadl tam gól a to nás nakoplo. V zápase jsem měl hodně těžkých zákroků. Jsem rád, že jsem udržel nulu, pomohl mi k tomu svou hrou celý tým. Náš výkon nebyl ještě stoprocentní."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....