Banes Motor České Budějovice
06.02.2009, Miroslav Mayer

Turnaj krajů, den druhý

Šternberk – V prvním zápase druhého hracího dne okusili hráči Jihočeské výběru i třetí výsledkovou možnost. S Libereckým krajem se rozešel smírně po výsledku 3:3. Vzhledem k průběhu zápasu to byl výsledek zasloužený. Nejlepším hráčem jihočeského výběru byl vyhlášen střelec dvou branek Emil Švec. Každopádně výsledek zápasu vzhledem k postupovým nadějím nic neřeší. Odpolední utkání s Ústeckým krajem napoví více.
Jihočeský kraj - Liberecký kraj 3:3 (0:1, 1:1, 2:1)

Branky a asistence domácích: 27. Bílek, 33. Švec (Rob), 34. Švec (Krcho).
Vyloučení: 3:4.
Zásahy brankářů: 23:22.

Utkání začalo svižně, hned v první minutě obě mužstva vyzkoušela pozornost brankářů. Pak začali být Jihočeši aktivnější a tlačili se dopředu. Liberecký kraj musel faulovat a tak hned ve čtvrté minutě měli Jihočeši možnost hrát přesilovou hru pět na tři a to 46 vteřin. Ovšem zahráli ji špatně a branku nevstřelili. Hned v další minutě při přesilovce pět na čtyři měl velkou šanci Luboš Rob, ale špatně zpracoval puk a svůj nájezd neproměnil. Přesto byli nadále Jihočeši lepší a stále tlačili Liberecké před jejich brankáře. Poprvé ovšem uhodilo na druhé straně. Rychlý výpad Libereckých skončil překvapivě v brance brankáře Gáby. Chvíli po brance byli Jihočeši zaražení, ale brzo se probrali a opět útočili. Velkou šanci měli ve 13. minutě Rob a Krcho, ale jejich útočný výpad skončil u brankáře. První třetina byla spíše ve znamení individuálního hokeje ze strany Jihočechů, každý se snažil prosadit se sám, chybělo kolektivní pojetí. Přestože měli Jihočeši více ze hry, třetinu vyhráli Liberečtí 1:0.

Druhá třetina začala náporem Libereckých. Ti svůj nápor korunovali druhou brankou v síti Jihočechů. Liberecký útočník nahazoval puk zpoza brankové čáry z rohu hřiště před branku a trefil betony brankáře Gáby, od kterých se puk odrazil do branky - 0:2. Po této brance si trenér Formánek vzal oddechový čas a vystřídal brankáře. Poprvé se tak do branky dostal brankář Havlátko. Oddechový čas mužstvu pomohl znovu se najít. Opět si mužstvo vytvořilo tlak a snažilo se o snížení. To se povedlo v poslední vteřině další přesilové hry. David Bílek (viz foto) prostřel vše před sebou a dal mužstvu naději na zvrat v zápase. Do konce třetiny se již nic nestalo a tak po dvou třetinách byl stav 2:1 pro Liberecký kraj.

Tentokrát se mezi druhou a třetí třetinou prováděla úprava ledu a tak měli trenéři více času promluvit hráčům do duše. To se více projevilo na Jihočeském výběru, který vlétl do třetí třetiny jako raketa. Hned za dvě minuty se poprvé prosadil střelec a nejlepší útočník Jihočeského výběru Emil Švec, který proměnil samostatný únik do kterého ho vyslal Luboš Rob - 2:2. Za necelé dvě minuty to byl opět Emil Švec, který nejprve tvrdě vystřelil a posléze dorazil vyražený puk do branky a najednou byl stav příznivější pro Jihočechy 3:2. Tentokrát si oddechový čas brali Liberečtí. Ovšem ihned po zahájení hry se do šance dostal Jihočeský útočník Matiášek, který svůj nájezd neproměnil. Pak se Liberečtí přeci jen zvedli a začali více útočit. V deváté minutě se jim naskytla možnost hrát přesilovou hru. Tu zahráli dobře a po pro ně šťastné teči domácího hráče se jim podařilo vyrovnat. Závěr utkání byl dosti nervózní, protože obě mužstva chtěla vyhrát, ale bála se chyb. V závěru byli Jihočeši opět vyloučeni, a tak mohli být rádi, že ze závěrečného tlaku Libereckých již nakonec branka nepadla. Utkání skončilo zaslouženou remízou 3:3.

Ohlasy po utkání

Emil Švec, vyhlášen nejlepším hráčem zápasu za jihočeský výběr: "První třetina byla z naší strany hrozná. Myslím, že jsme se moc nerozhýbali a hlavně jsme měli jít dříve spát. Od toho se vyvíjel začátek zápasu. Druhá třetina už byla trochu lepší, podařilo se nám dát gól na 2:1. O přestávce nám trenér řekl, abychom to otočili a dali rychle dva góly, což se povedlo. Pak jsem bohužel dostali v oslabení blbý gól. Jsme rádi za remízu, protože v závěru jsme se museli bránit dalšímu oslabení. Chtěli jsme vyhrát, abychom měli šanci na postup. Teď musíme hlavně porazit Ústecký kraj."

Jaroslav Formánek, trenér Jihočeského výběru: "Předvedli jsme vysloveně ostudný výkon a to hlavně v první třetině. Byli jsme bez pohybu, bez kotouče, v chůzi, hráče jsme nedobruslovali, prostě nic. Soupeř zaslouženě vedl dva nula. Pak byla velká bouřka v kabině, takže jsme se trochu zvedli a to stačilo na to, že jsme to otočili na 3:2. Bohužel naší další chybou jsme si nechali vyrovnat. Dnes jsme si všechny góly dali vlastně sami. Malér byl, že naše ozdoba, brankář Gába, dnes vyhořel. Proč to bylo, to už řekl Emil Švec. Navíc jsme nedisciplinovaní, často vylučovaní a to hlavně v závěru zápasu, když jsme měli navrch. Jsem vyloženě zklamaný z týmu, z toho jak se prezentoval v tomto zápase."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....