Banes Motor České Budějovice
06.02.2009, Miroslav Mayer

Den druhý, zápas druhý

Šternberk – V druhém zápase druhého hracího dne turnaje krajských výběrů skončili naděje jihočeského výběru a postup do bojů o medaile. Mužstva nezvládlo celý druhá den a po remíze s Libereckým krajem svůj další zápas s Ústeckým krajem prohrálo. Zítřejší dva zápasy tak bude dohrávat pouze pro lepší celkové umístění. Nejlepším hráčem Jihočeského výběru byl vyhlášen David Bernad z Písku.
Jihočeský kraj - Ústecký kraj 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky domácích: 22. Krcho (Švec, Rob).

Sestava Jihočeského výběru: Gába - Prokop, Škopek, Plášil, Bernad, Mayer, Ťoupal, Kutiš - Rob, Švec, Krcho, Marek, Šavrda, Mareš, Chalupský, Pařízek, Dlugoš, Matiášek.

Zápas začal velmi svižně a během první minuty si oba brankáři připsali po úspěšném zákroku. Více šancí měli Jihočeši. Jejich ofenzívu zastavila přesilová hra 4 na 3, kterou dokázali Ústečtí využít a tím se ujali vedení 0:1. Těsně předtím došlo ke kolapsu časomíry a zbytek hry se čas měřil budíkem, takže nikdo neměl přehled ani o čase hry a o délce trestu vyloučených hráčů. Hra se hodně kouskovala, často se přerušovalo a vylučovalo. Více ze hry měli stále Jihočeši ovšem bez brankového efektu. Po střele obránce Prokopa se puk zastavil na brankové čáře, ale dorážející útočníci přijeli pozdě. Další šanci neproměnil Švec. Výpad dvojice Rob- Krcho skončil střelou posledně jmenovaného těsně nad brankou. Z převahy žádna branka nepadla a tak to bylo po první třetině 0:1.

Hned na úvod druhé třetiny měl velkou šanci Matiášek, ale brankář Ústeckého kraje předvedl perfektní práci lapačkou. Nakonec se přeci podařilo vyrovnat. Po tlaku před brankou přesně mířil Josef Krcho(viz foto nahoře) a bylo to 1:1. Jihočeši věděli, že tento stav jim nevyhovuje a snažili se o další branku. Bohužel pro ně opět skóroval Ústecký kraj, když si jejich útočník najel mezi kruhy a přesně trefil do branky - 1:2. Do konce třetiny se hrál nepohledný zápas plný nepřesností a minel. Jihočeši se opět snažili hrát spíše individuálně a to rozhodně nepřineslo ovoce v podobě vstřelené branky.

Jedinou velkou šanci na vyrovnání měli Jihočeši v poslední třetině, když Rob místo přihrávky na volného Krcha volil střelu a tu brankář Ústí hravě zlikvidoval. Další šance byla Ústecká a tou bylo přečíslení dva na jednoho po chybě Jihočeské obrany. Závěrečný tlak ze strany Jihočechů se nekonal. Ke gólu mělo blíže spíše Ústí. V poslední minutě si vzal trenér Formánek sice time out a posléze odvolal brankáře, ale Ústí si kontrolovalo hru. Čtvrté vystoupení jihočeského výběru bylo bohužel i nejhorší z dosavadního průběhu turnaje.

Ohlasy po zápasu

Stanislav Kašpar, trenér Jihočeského výběru: "Nevyužili jsme své šance, které jsme měli hlavně v první třetině a to nás stálo tento zápas. Prohráli jsme se soupeřem, který nebyl lepší, ale šťastnější. S výkonem mužstva nejsem spokojen, opět nepodalo kolektivní výkon."

Výsledky druhého hracího dne

Moravskoslezský - Ústecký   4:3
Jihomoravský - Zlínský      0:3
Liberecký - Plzeňský        2:2
Moravskoslezský -Zlínský    5:3
Jihomoravský - Plzeňský     1:1 
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....