Banes Motor České Budějovice
15.02.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Předposlední dvojkolo juniorské a dorosteneckých soutěží přineslo českobudějovickým mužstvům spíše radost. Junioři vyhráli na ledě soupeře poprvé od 28. listopadu a extraligoví dorostenci mají jistotu play-off. Jen ligový dorost, jasný vítěz skupiny, jednou zvítězil a jednou prohrál. Hráčem kola se stal třígólový střelec juniorského týmu Jiří Ferebauer (3+1), kterému chybí pouhé dvě branky k metě třiceti branek v této sezóně.

Junioři

O tom, že junioři dlouho nevyhráli na hřištích soupeřů se vědělo již dlouho a stejně tak dlouho se to pokoušeli trenéři i mužstvo změnit. V pátečním utkání na Kladně byla šance, že tato šňůra skončí. To se povedlo na 90 procent. Kladno nastoupilo v posílené sestavě a kladlo houževnatý odpor. Nakonec z toho bylo vítězství na samostatné nájezdy 1:2sn. Rozhodující nájezd proměnil Roman Vráblík.

Sobotní utkání v Českých Budějovicích s Chomutovem bylo nakonec pro juniory lehčí, než se mohlo zdát. Po první třetině bylo jasné, kdo získá tři body. Nakonec domácí slavili vítězství 6:0. Domácí podruhé v sezóně udrželi čisté konto. Tentokrát si ho připsal brankář Tomáš Klestil. Junioři tak získali jistotu, že v tabulce nebudou horší než osmí a budou mít lepší výchozí pozici do play-off.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Bolestí dorostu A je pro změnu špatný začátek zápasu. To předvedl dorost i v pátek doma se Slavií. Velice brzo prohrával 0:2 a musel dotahovat. Velkým úsilím se mu to povedlo. Nakonec dotáhl utkání do prodloužení ve kterém se opět velice brzy trefili slávisté a rozhodli tak o svém vítězství 3:2sn. Domácí nakonec byli s bodem v utkání vysoké úrovně spokojeni. Nejlepším hráčem zápasu byl obránce Richard Heřmánek.

V sobotním zápase na Kladně zcela nečekaně českobudějovičtí prolomili své noční můry se špatnými začátky. Povedlo se jim dokonce něco navíc. Na půdě jednoho z nejofenzivnějších mužstev soutěže dokonce neinkasovat ani branku a zvítězit 3:0!. Čisté konto se jim letos podařilo udržet podruhé a v obou případech to bylo na hřištích soupeřů! Velkou zásluhu na výsledku měl i brankář Ondřej Bláha. Dorost A si tím definitivně pojistil účast v play-off a svoji pozici může ještě příští týden vylepšit.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B čekaly dva zápasy na ledě soupeřů. V tom prvním v Pelhřimově se jim moc nedařilo. Domácí hráli výborný zápas a tak českobudějovičtí po delší době vyšli bodově naprázdno po prohře 4:2. Oba českobudějovické góly zaznamenal nejmladší hráč na hřišti Luboš Rob.

V neděli zajížděli dorostenci k poslednímu zápasu na ledě soupeře v této sezóně do Jindřichova Hradce. V utkání nebylo o co hrát. Českobudějovičtí jsou jasní vítězové skupiny a domácí zase jasní sestupující. Přesto se utkání nezvrhlo v bitvu, ale bylo k vidění pár branek. Zápas se rozhodl v polovině první třetiny, když opadl větší odpor domácích. Utkání nakonec skončili vítězstvím českobudějovických 6:2. Dvě branky v utkání zaznamenal obránce Jaroslav Kypta.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....