Banes Motor České Budějovice
23.02.2009, Miroslav Mayer

Soupeř dorostu - BK Mladá Boleslav

Č. B u d ě j o v i c e - Extraligový dorost neměl letos zrovna lehkou sezónu. Úvod mu příliš nevyšel, ale postupně se začal herně i výsledkově zvedat a nakonec z toho bylo, díky výbornému finiši, slušné desáté místo v dlouhodobé tabulce. Díky tomuto umístění je tedy v play-off čeká BK Mladá Boleslav. O mužstvu extraligového dorostu a o soupeři v play-off jsem hovořil s trenérem Janem Trummerem.
Vy jste u mužstva dvanáct zápasů a dokázal jste s mužstvem osmkrát zvítězit, čtyřikrtá prohrát a získat celkem dvacet tři bodů. Jak hodnotíte mužstvo za dobu svého působení?
Je tu určitě plno kluků, kteří hokejový talent mají a chtějí na sobě pracovat. V tomto nebyl problém ani v mužstvu B dorostu. Vesměs všichni chtějí pracovat a pracuje se s nimi dobře.

Co jste se snažil změnit po svém příchodu do mužstva?
Trochu jsme změnili pojetí hry v útočném pásmu. Zlepšení přechodu ze středního do útočného pásma a také jsme zapracovali na založení útoku z obranného pásma.

V čem vidíte největší sílu současného mužstva extraligového dorostu?
Největší sílu mužstva vidím v jeho vyrovnanosti. Nemáme vysloveně jeden útok, který by dával stabilně branky. Pěkně se to střídá, jednou se daří jedné pětce a pak zase druhé. Bylo by dobré, kdyby se i nadále dařilo všem pětkám, aby uměly z tlaku, který si vytváříme v úvodu utkání vstřelit branku.

Který z hráčů vás zatím příjemně překvapil?
Tomáš Rousek (viz foto nahoře)to je hráč, který má sice v utkání takové momenty, kdy je nedisciplinovaný, zbytečné vylučovaný, ale použil jsem ho na křídlech i ve středu útoku a dá se říct, že to všude zvládl dobře. V obraně bych chtěl pochválit Richarda Heřmánka (viz foto dole). Dokáže i podpořit ofenzívu a to je také znát na jeho produktivitě.

V prvním kole play-off narazíte na Mladou Boleslav. Co na soupeře říkáte?
V této fázi si nemůžeme vybírat. Od té doby co jsem převzal mužstvo jsme vesměs hráli s mužstvy, která se pohybovala nahoře v tabulce a všechna mužstva mají svojí sílu. U Mladé Boleslavi si budeme muset dát pozor na jejich dobrý forcheking. Pokud chceme úspěch nemůžeme se ohlížet jakého máme soupeře, porazit se dá každý tým.

Připravujete se speciálně na soupeře, nebo taktiku nezaměřujete na konkrétní mužstvo?
Připravujeme se na konkrétní mužstvo. Na každého soupeře se zvlášť připravujeme a upozorňujeme hráče na to, s čím by na nás mohl soupeř vyrukovat.

Na co se před play-off ještě speciálně připravujete?
Teď se speciálně zaměřujeme na hru v oslabení. Teď se nám opět potvrdilo, že přesilové hry, když se využijí , můžou rozhodovat utkání. Samozřejmě i opačně na přesilovou hru.

Co samostatné nájezdy?
I samostatné nájezdy mohou rozhodovat. Teď jsme je v utkáních neproměnili. Dnes jsme zapracovali i na nájezdech a ještě na nich budeme pracovat. Ono je to i trochu o štěstí.

Považujete za výhodu, že budete svoji sérii začínat na domácím ledě?
Někdy to bývá výhoda. Pokud vyhrajeme může být potom soupeř doma pod tlakem. Myslím si, že to může být pro nás výhoda.

Jak vidíte šance mužstva extraligového dorostu v play-off?
Já klukům věřím! A věřím i tomu, že se semknou a že to bude tým, který bude tahat za jeden provaz. Bude tam hlavně obětavost, bojovnost, nasazení. Nebudou k tomu přistupovat lehkovážně, ale půjdou za cílem, který si určí. Pokud se vyvarujeme hrubých individuálních chyb, tak si myslím, že to mužstvo má velkou sílu a mohlo by dojít hodně daleko.

Zajímavosti

- První vzájemné utkání se sehrálo 13.12.2008 v Českých Budějovicích a domácí vyhráli těsně 4:3.

- Druhé vzájemné utkání se hrálo v Mladé Boleslavy 31.1.2009 i zde bylo úspěšné domácí mužstvo 3:1. Jihočeši ovšem svého soupeře přestříleli 39:25.

- Nejvíce se ve vzájemných soubojích dařilo z českobudějovického týmu Adamu Přibylovi,(viz foto) který zaznamenal tři branky.

- Z celku Mladé Boleslavy jsou nejúspěšnejší hned dva hráči Koudela a Hyka oba získali 3 body (2+1).

Statistiky

1. kolo play-off
HC MOUNTFIELD

BK MLADÁ BOLESLAV
10.
Umístění v tabulce
7.
46 / 19 - 5 - 6 - 16
135:117 /73
Statistiky v sezoně
45 / 23 - 8 - 0 - 14
166:134 / 85
1:3 Ml. Boleslav (V)
2:3p Slavia (D)
3:0 Kladno (V)
3:1 Písek (D)
6:5p Litvínov (V)
Aktuální série
8:3 Písek (D)
3:1 Č. Budějovice (D)
1:5 Sparta (V)
5:4p Kladno (V)
5:7 Plzeň (D)
Michal Švihálek
47 (23+24)
Nejproduktivnější hráč
v sezoně
David Koudela
48 (29+19)
Michal Švihálek (23)
Nejlepší střelec v sezoně
David Koudela (29)
Michal Švihálek (24)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Karol Korim (2O)
Richard Heřmánek
15 (7+8)
Nejproduktivnější obránce
v sezoně
Karol Korim
26 (6+20)
Michal Švihálek, Adam Přibyl (+16)
Martin Sekera (-8)
+/- bodování v sezoně
Vojtěch Mozík (+21)
Jiří Rys, Jiří Brandejský (-8)

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Program v 1. kole play-off

26.2. čtvrtek  České Budějovice - Mladá Boleslav  17:30
28.2. sobota   Mladá Boleslav - České Budějovice  12:15

Případný třetí zápas:
1.3. neděle    Mladá Boleslav - České Budějovice    ?


                    


                
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....