Banes Motor České Budějovice
07.01.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Poprvé v roce 2010 se mládežnické celky pustí do dalších bojů svých soutěží. Na domácím ledě se představí všechna mužstva kromě staršího dorostu, který má na programu Moravskou misi. Po delší době doma odehrají dva zápasy junioři, kteří tak budou mít šanci získat další body. Oba mladší dorosty drží svůj prapor vysoko a měly by doma také bodovat.

Junioři

Junioři se v pátek letos poprvé utkají, zatím z nejhorším mužstvem juniorské NEON extraligy, Porubou. Poruba je beznadějně, až ostudně, poslední, když zatím získala pouhé čtyři body a zatím pouze jeden na hřištích soupeřů. Českobudějovičtí by měli doma získat všechny body a neudělat si ostudu. V posledním kole prohráli Jihočeši 0:5 v Opavě a Poruba doma podlehla Chomutovu 3:4. Zápase začíná v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Sobotním soupeřem českobudějovických juniorů bude tým z Havířova. I souboj s tímto týmem bude letos pro obě mužstva premiérou. Havířov zatím vede tabulku neúspěšných týmů a směřuje k postupu do play-off. V posledním kole sice prohrál doma s Ústí nad Labem 1:4, ale to nic nemění na jeho skvělém postupovém umístění. Na hřištích soupeřů získal Havířov zatím skoro polovinu svých bodů a je celkově druhý. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Starší dorost

Starší dorost, i díky oslabené sestavě, třikrát za sebou prohrál a to se mu ještě letos nestalo. Nyní navíc jede na Moravu a čekají ho dva těžké souboje. Hned v pátek zajíždí do Vítkovic. Vítkovice zatím vedou tabulku nadstavbové části se ziskem osmi bodů. V posledním kole vyhráli Vítkovičtí 3:1 na Spartě. Letos zatím Vítkovice doma prohráli jen třikrát a tak to určitě nebudou mít Jihočeši lehké a zisk bodů by byl velkým úspěchem.

Hned druhý den sehrají dorostenci další souboj , tentokrát v Třinci. Třinec zatím získal ze tří zápasů šest bodů. V posledním kole prohrál na Slávii 1:2. I Třinci se doma velmi daří a tak ani zde nebudou mít dorostenci možnost lehkého zisku bodů. Každopádně hráči musí ukázat co v nich je i směrem k blížícímu se play-off, kde už porážky mohou hodně znamenat.

Mladší dorost A

Mladší dorost A si již letos jednou zahrál. V neděli 3.1 dokázal porazit v Brně Kometu 4:2. Tím s stále drží blízko špici tabulky a možnosti hrát přebory republiky. Tentokrát přijede do Českých Budějovic BK Mladá Boleslav. Ta je v tabulce až na šestém místě. Ovšem na soupeřových kluzištích se jí vůbec nedaří, když získala pouhých deset bodů. V posledním kola prohrála Boleslav v Hradci Králové 0:4. Jihočeši jsou zatím ve vzájemných soubojích úspěšnější, když nejprve doma vyhráli na nájezdy 4:3sn a pak v Boleslavi opět těsně 6:5 . Zápas začne v neděli v Budvar aréně od 12.00 na první ledové ploše.

Mladší dorost B

Mladší dorost B vstoupí do druhé části své soutěže, kde se dvakrát mezi sebou utká šest nejlepších týmů dosavadní tabulky. Prvním soupeřem bude, shodu okolností, i poslední soupeř ze základní části Benátky nad Jizerou. Benátky postoupili do další části soutěže z posledního, šestého místa. Jihočeši byli zatím s tímto soupeřem vždy úspěšní. Nejprve vyhráli v Benátkách 1:0 a pak na domácím ledě vysoko 6:1 . Body by měli zůstat v Českých Budějovicích. Zápas se odehraje v sobotu na první ledové ploše od 15.30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....