Banes Motor České Budějovice
05.01.2010, Miroslav Mayer

Výsledky mládežnických výběrů

Č. B u d ě j o v i c e - Konec prosince a začátek listopadu je tradičně i ve znamení zápasů reprezentačních mládežnických výběrů. Všechny reprezentační výběry měly své akce i tentokrát. Dvacítka skončila sedmá na MS v Kanadě, osmnáctka ve Švýcarsku dvakrát vyhrála a jednou prohrála, sedmnáctka skončila v Kanadě devátá a šestnáctka třikrát prohrála s Ruskem. Takže – žádná sláva. Příznivce českobudějovického hokeje může těšit, že se v reprezentačním dresu dokázali prosadit i hráči HC České Budějovice. Michal Švihálek dal čytři branky.

Dvacítka

Dvacítka hrála své mistrovství světa v Kanadě. Český výběr tam obsadil celkové sedmé místo. Budeme si muset snad v budoucnu zvykat na to, že dokážeme porazit jen Rakousko, Lotyšsko a Slovensko? Víc totiž naše reprezentace na MS nedokázala a svoji účast na šampionátu pouze zachraňovala. Jediný zástupce z Českých Budějovic - Roman Horák se rozhodně neztratil. Na ledě nedostával tolik prostoru, co by si zasloužil. Podařilo se mu dát jednu branku a byl pořadateli vybrán mezi tři naše nejlepší hráče. Příští rok by to měl být jeho šampionát a na něm se bude stavět.

Osmnáctka

Osmnáctka se zúčastnila turnaje ve Švýcarsku. Sehrála tři zápasy a dvakrát vyhrála a jednou prohrála. Zrovna prohra s domácím Švýcarskem není rozhodně dobrou vizitkou. Potěšil výkon obránce Bohumila Janka, který dal hned v prvním zápase dvě branky.

Výsledky ČR“18“

ČR- Slovensko    1:5  Jank 2
ČR- Švýcarsko    3:6  
ČR – Finsko      4:2   

Sedmnáctka

Sedmnáctka absolvovala velmi náročný program. Zúčastnila se totiž v Kanadě neoficiálního mistrovství světa hráčů do sedmnácti let. Dohromady sehrála jedno přípravné utkání a pět zápasů v turnaji. Celkové deváté místo nevypadá dobře, ale až na porážku 0:6 od Ruska sehrálo mužstvo vyrovnaná utkání. Zde navíc všichni hráče HC České Budějovice hrají prim a jsou tahouny mužstva. Michal Švihálek, Lukáš Sedlák i Tomáš Rousek dokázali své kvality a oprávněnost nominace.

Michal Švihálek dal čtyři branky, Tomáš Rousek měl čtyři brankové nahrávky a Lukáš Sedlák dal jednu branku a jednu asistenci.

Výsledky ČR“17“

Příprava:       ČR – Kanada Západ  5:2   Švihálek 1+0
Turnaj:         ČR - USA  2:3                Rousek 0+1
                ČR - Kanada Atlantic   4:5p Rousek 0+1
                ČR - Kanada Pacifik  0:3
                ČR – Rusko  0:6
O deváté místo: ČR - Finsko  7:5 
Švihálek  3+0, Sedlák 1+1, Rousek 0+2.
Lukáš Sedlák byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu z mužstva ČR.

Šestnáctka

Šestnáctka sehrála tři přátelské zápasy s Ruskem. Nutno napsat, že kromě posledního zápasu se jednalo o propadák. Prohrát se silným Ruskem není určitě ostuda, ale nedat ve dvou zápasech ani branku to o něčem svědčí. Neovlivňuje reprezentační výběr spíše přání agentů než schopnosti hráčů? Má reprezentační trenér přehled o svých ovečkách? Proč jsou v nominaci hráči, kteří jsou dlouhodobě zraněni a nemohou vůbec hrát? Otázek je hodně a odpověď žádná. Z Českých Budějovic reprezentovali obránce Karel Plášil a útočník Jan Salák. Ani jeden z nich nebodoval.

Výsledky ČR“16“

ČR – Rusko 0:6
ČR – Rusko 0:3
ČR – Rusko 3:4
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....