Banes Motor České Budějovice
10.01.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Program mládežnických soutěží nepříznivě ovlivnilo počasí. Oba mladší dorosty tak nemohli sehrát své zápasy a budou je čekat dohrávky v náhradním termínu. Junioři sehráli dva velmi vydařené zápasy ve kterých dali v každém sedm branek. Starší dorost naopak oba své zápasy na Moravě prohrál. Hráčem víkendu se jednoznačně stává kapitán juniorky Radim Heřman, který získal celkem osm bodů (4+4) a do roku 2010 tak vkročil pravou nohou.

Juniorka

Povinné body

V pátek přijela do Budvar arény Poruba s vizitkou nejslabšího mužstva celé soutěže. V průběhu zápasu to vesměs ukazovala. Pouze jednou svitla soupeři menší naději, když dokázal stáhnout stav na 2:3, ale domácí brzo přidali další branky a utkání dovedli do vítězného konce 7:3. První branku zápasu vstřelil obránce Lukáš Kříž, povedlo se mu to hned ve svém prvním zápase za juniory.

Čekání na soupeře se vyplatilo

Na Havířov si museli domácí počkat. Potíže s dopravou nakonec posunuly začátek zápasu až na 14.00. Úvod zápasu sice vyšel lépe hostům, ale postupně se jim domácí vyrovnali a převzali iniciativu v zápase. V domácím mužstvu se začíná prosazovat mládí. Hned čtyři hráči ročníku 1993 dokázali v zápase bodovat a předvést trenérům svůj potenciál a naznačit, že v příštím roce by mohla juniorka hrát opět v extralize první housle. Zápas skončil 7:2 pro HC České Budějovice. Dva body v zápase zaznamenal i Aleš Ježek.

Starší dorost

Poslední třetina rozhodla

V pátek zajížděli junioři do Vítkovic. Ve Vítkovicích se moc nevyhrává. Toto pravidlo se nepodařilo porušit ani Jihočechům. Ti měli horší vstup do zápasu a v půlce zápasu prohrávali již 1:4. Pak se jim podařili snížit na nadějných 3:4, ale v poslední části zápasu již skórovali jen domácí a výsledek zápasu tak zněl 6:3 pro Vítkovice. Nejlepším hráčem Jihočechů byl Martin Sekera, který získal tři body (1+2).

Střelci vstávejte!

V sobotu se mužstvo přesunulo do Třince. Ani Třinec zrovna body doma rád nerozdává. Ve vyrovnaném zápase měli více štěstí domácí, kteří vedli po dvou třetinách 3:0. Českobudějovičtí sice v poslední třetině dokázali ještě snížit na 1:3 , ale další gól již nepřidali a tak se z Moravy vrací bez bodu. Mužstvo má za sebou sérii šesti zápasu, ve kterých odešlo poraženo a to není dobrá vizitka. Opory odešly do juniorky a zbytek týmu hledá nové lídry. Snad je mužstvo brzo objeví. Přihrávkou se ve svém druhém zápase za starší dorost prezentoval Josef Krcho.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....