Banes Motor České Budějovice
10.01.2010, Miroslav Mayer

Žáci: S Veselím zlepšení, s Plzní stejně

Č. B u d ě j o v i c e – Žákovská liga v sobotu skončila svoji základní část. Tento týden mužstva sehrála dva zápasy. Ve středu s Veselí nad Lužnicí a v sobotu s Plzní. Zatímco ve středu získala českobudějovická mužstva tři vítězství a jednou prohrála, tak v sobotu tomu bylo právě naopak. Nicméně ani sobotní hubený zisk nezabránil postupu žákovských mužstev HC České Budějovice do další části soutěže se silnějšími mužstvy. Hráčem víkendu se stává Lukáš Vopelka , který získal ve dvou zápasech celkem jedenáct bodů (6+5).

Osmá třída

Velká kanonáda

Ve středu byla ve Veselí nad Lužnicí k vidění velká kanonáda. Celkem dvacet branek se nevidí často ani na takovéto úrovni. Přitom první zápas skončil v Budvar aréně jen 4:1. Tentokrát byli českobudějovičtí osmáci při chuti a parádně si přitom zastříleli. O osudu utkání bylo jasno velice brzy a tak mužstvo zaslouží pochvalu za to, že utkání dohrálo a pouze neodbruslilo a dovedlo ho do stavu 18:2!. V zápase se prosadil Pavel Pýcha, který zaznamenal osm bodů (3+5).

Jediný vítěz nad Plzní

Osmáci předvedli v sobotním zápase v Budvar aréně s Plzní dokonalý obrat v zápase a jako jediné mužstvo dokázalo Plzeň pokořit. Přitom se vstup do zápasu povedl spíše Plzni, která vedla po první třetině již 3:1. Osmáci dokázali zmobilizovat síly a ve zbytku zápasu dokonale obrátit skóre. Po kvalitním výkonu zápas skončil vítězstvím domácího týmu 7:4. Tři asistence v zápase zaznamenal Michal Kubeš.

Sedmá třída

Odveta se vydařila

Sedmáci měli Veselí co vracet. V prvním zápase totiž vybojovali doma pouze bod za remízu 3:3 a byla pro mužstvo ostuda. Tentokrát k něčemu takovému nedošlo. Mužstvo se do soupeře pustilo s chutí a po první třetině již vedlo 3:0 a vzhledem k tomu, že sedmáci málo inkasují, bylo o zápase rozhodnuto. Přesto dalo Veselí jednu branku a zkazilo tak další nulový zápas českobudějovickému brankáři. Konečný stav 8:1 znamenal desáté vítězství v řadě. Nejlepším hráčem mužstva byl František Bárta, který získal pět bodů (3+2).

Odveta vyšla Plzni

V sobotu se naopak odveta ze vzájemných zápasů podařila Plzni. V prvním zápase totiž vyhráli Jihočeši v Plzni 6:3. Tentokrát to Plzni v Budvar aréně vyšlo. Plzeň vedla od první třetiny a nepřipustila v zápase žádné vážnější ohrožení stavu, který se vyvíjel v její prospěch. Nakonec jí do srovnání celkového skóre chyběl jeden gól. Zápas totiž vyhrála 5:3. Za domácí mužstvo si dva body připsal obránce Filip Hoďánek. Sedmáci poprvé letos inkasovali více než čtyři branky a přerušili si tak svoji sérii vítězných zápasů.

Šesté třída

Mladší kádr nestačil

Šesťáci, jako jediní, nestačili na Veselí nad Lužnicí. V mužstvu nastoupilo osm páťáků a to ovlivnilo zápas. Dvě třetiny totiž českobudějovičtí drželi se svým soupeřem krok a stav 2:3 byl velmi nadějný. Ovšem v poslední třetině se již ukázal rozdíl v kádru a Veselí si třemi góly zajistilo vítězství 6:2. Jeden bod zaznamenal i Jiří Jelínek. Veselí tak dokázalo zvítězit v obou vzájemných zápasech.

Dva góly jsou málo

V Plzni se nevyhrává a o tom se mohli v sobotu přesvědčit i šesťáci. Již se silnějším kádrem odjíždělo mužstvo do Plzně. Opět se dařilo držet dvě třetiny se soupeřem krok a třetí třetina pak patřila domácí Plzni. Ta pak dvěma brankami rozhodla o svém konečném vítězství 5:2. Jeden gól českobudějovického mužstva vstřelil i Karel Schmidmayer.

Pátá třída

To se to střílelo

Pátá třída nastoupila do zápase se čtyřmi hráči čtvrté třídy a utkání s Veselím zvládla velice dobře. První třetina byla ještě vyrovnaná a skončila jen těsně 4:3. Ovšem pak ji stříleli branky hlavně českobudějovičtí hráči a utkání tak skončilo jasným vítězstvím 12:4. Tři branky zaznamenal Radek Rolínek , šest bodů zaznamenal Frederik Mikuláš Hakl.

Podesáté nevyhráli

V sobotu v zápase s Plzní mohli páťáci oslavit svoji desátou výhru v řadě. Ovšem Plzeňští byli proti. Ve vyrovnaném zápase Plzeňští stříleli branky a po dvou třetinách bylo osudu zápasu rozhodnuto. Konečný stav je tedy 5:2 pro Plzeň.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....