Banes Motor České Budějovice
11.01.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží začínají již ve čtvrtek a končí v neděli odpoledne. Junioři sehrají pouze jedno kolo, starší dorost má na programu dva domácí zápasy , mladší dorost A sehraje jeden zápas venku a jeden doma, mladší dorost B sehraje jeden domácí zápas. Nejsledovanější bude starší dorost, který potřebuje bodovat a přerušit šňůru šest proher v řadě

Juniorka

Juniorka má o víkendu na programu pouze jeden zápas a to v pátek na ledě Dukly Jihlava. Dukla je v tabulce pod českobudějovickým týmem a na domácím ledě se jí příliš nedaří. V posledním zápase prohrála doma s Chomutovem 2:3. Ovšem první vzájemný zápas v Budvar aréně Dukla zvládla lépe a vyhrála ho 3:2. Teď mají Jihočeši možnost prodloužit svoji neporazitelnost o další zápas. Navíc úplně ve hvězdách není ani případný postup do play-off. Dobré je také to, že mladí hráči začínají bodovat a ukazují, že omlazování týmu je krok správným směrem.

Starší dorost

Starší dorost získal v nadstavbové části zatím pouhé čtyři body a zůstává tak za očekáváním. Na vině je jistě i posun opor do juniorského týmu. Na jejich místa se zatím nové opory nenašly. Scházejí hlavně střelci. Jedenáct branek ze šesti zápasů je málo. Jediným, kdo se dokáže pravidelně prosadit je Martin Sekera, ostatní hráči nedokáží získávat body pravidelně. Další možnost změnit tento stav budou mít starší dorostenci hned v pátek. Do Budvar arény zavítá HC Olomouc. To je poslední tým, který dokázali českobudějovičtí hráči porazit. Stalo se tak v prvním nadstavbovém kola a bylo to 3:2 na olomouckém ledě. Poslední zápas prohrála Olomouc na Slávii 4:5. Na hřištích soupeře se jí daří lépe než doma. Zápas začíná v pátek od 18.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Hned v sobotu přijede do Českých Budějovic Zlín. Ten se sice v tabulce drží na špici, ale daří se mu lépe doma, než na soupeřových stadionech. První zápas ve Zlíně vyhráli domácí 2:0. Jihočeši tedy nedokázali vstřelit ani branku. V sobotu to bude chtít mužstvo určitě co nejdříve napravit a získat všechny body. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost A

Mladší dorost A si minulý týden svůj zápas kvůli nepřízni počasí nezahrál. Již tuto středu zajíždí ke svému zápasu nejhoršího mužstva soutěže Třebíče. Třebíč je bezpečně usazena na dně tabulky a o tento post ji zřejmě již nikdo nepřipraví. Pro ambiciózní Jihočechy by měl být zápas spíše tréninkem. Navíc ji již dvakrát smetly z ledu v Třebíči 9:5 a doma dokonce 15:2. Body jsou povinností.

V nedělí by se měli v Budvar aréně objevit Bílí Tygři Liberec. Ti jsou ovšem v tabulce těsně pod Jihočechy a mohou ohrozit jejich dobré postavení v tabulce. Navíc již jednou Liberec dokázal v Českých Budějovicích vyhrát a to 6:5. Jihočeši ovšem v Liberci vrátili vše i s úroky a vyhráli 5:0. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost B

Dorost B je jediné mužstvo, která ještě v roce 2010 nesehrálo soutěžní zápas. Poslední kolo bylo odloženo a tak v sobotu by mělo dojít na souboj s HC Tábor. Tábor se drží na druhé příčce za českobudějovickým mužstvem a rád by do extraligy mladšího dorostu. České Budějovice B postoupit nemohou a tak má Tábor cestu otevřenou a podobné souboje spíše ukážou, zda má Tábor na extraligu mužstvo. Zatím se jednalo vždy o zajímavé souboje. Českobudějovické mužstvo zvládlo oba dosavadní souboje lépe. Doma vyhrálo 5:3 a v Táboře 4:3. Jistě zajímavý souboje se odehraje v sobotu od 15.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....