Banes Motor České Budějovice
19.01.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - I v dalším lednovém víkendu budou na programu další kola mládežnických soutěží. Představí se všechny mužstva HC České Budějovice, ale v Budvar aréně bude o tomto víkendu k vidění pouze juniorka. Ostatní týmy se představí na soupeřových hřištích. Většinu mužstev čekají vesměs atraktivní soupeři.

Juniorka

Juniorka výrazně omladila kádr, dala příležitost mladým hráčům ze staršího dorostu a zatím se to trenérům vyplácí. Mladí hráči hru oživili a daří se jim i bodovat. Už jen za odvahu, dávat důvěru mladým hráčům, by si tým zasloužil postup do play-off. Zatím ta možnost stále existuje, ale k tomu je nutné získávat body a hlavně doma porážet všechny své soupeře. Hned v pátek totiž přijede Mora Olomouc. Ta se v tabulce nachází těsně pod Jihočechy. V posledních dvou zápasech doma dvakrát podlehla a to s Ústím nad Labem 4:5 a s Chomutovem 3:5. Bude tudíž potřebovat bodovat. Jihočeši ovšem bodovali již ve třech zápasech po sobě a chtějí tuto sérii prodloužit. Navíc první vzájemný zápas v Olomouci vyhráli českobudějovičtí hokejisté 3:1. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Hned v sobotu přijede další moravský soupeř HC Opava. Právě Opavě patří zatím poslední postupové místo a má náskok deseti bodů. Pokud si chtějí Jihočeši zachovat naději musí Opavu porazit. To ovšem nebude vůbec lehké. Opava má totiž formu, i když hlavně na svém ledě. Naposledy doma porazili Chomutov i Ústí nad Labem shodně 6:2. Navíc doma Opava naložila i Českobudějovickým 5:0. Junioři tak mají před sebou těžkého soupeře a velkou výzvu. Možná zlomové zápasy o naději na postup do play-off. Zápas se odehraje v sobotu na první ledové ploše Budvar arény od 12.30.

.

Starší dorost

Starší dorost ukázal, že nezapomněl vítězit a doma získal všech šest bodů. Dalším soupeřem bude v pátek BK Mladá Boleslav. Boleslavi se v poslední době příliš nedaří, má za sebou šňůru tří proher v řadě. Na Slávii prohrála 1:5 a na Spartě 1:3. Ovšem s týmem HC České Budějovice mají Boleslavští zatím lepší bilanci. První zápas v Budvar aréně skončil sice 9:4 pro domácí, ale pak vyhrála Boleslav 3:0 doma a opět 3:1 v Budvar aréně. Následovala výhra Jihočechů na nájezdy v Boleslavi 3:2sn. Již v nadstavbové části vyhrála opět Boleslav v Českých Budějovicích 2:1sn. V pátek jsou tedy na tahu v Mladé Boleslavi opět Jihočeši.

V sobotu se Jihočeši přesunou do Pardubic. Pardubičtí jsou ve formě. Nejprve tři zápasy dokázali vyhrát a pak prohráli na Spartě 0:4 a vyhráli na Slávii 7:2. Jihočeši mají s Pardubicemi zatím mírně aktivní bilanci. V Pardubicích ovšem zatím vždy bodovali. Nejprve prohráli 4:3sn a pak vyhráli 8:1. Doma vyhráli 6:4 a 4:3. V nadstavbové části Východočeši vyhráli v Budvar aréně těsně 4:3.

Mladší dorost A

Mladší dorost A sehraje své utkání na Vysočině. Jeho soupeřem bude Dukla Jihlava. Jihlava prohrála v neděli na Spartě 1:6. Dukla je navíc sousedem Jihočechů v tabulce a může je tudíž ohrozit v postupu na přebory republiky. Naopak v případě vítězství bude mít před pronásledovateli náskok. Jihočeši mají s Duklou zatím lepší bilanci. Nejprve vyhráli v Jihlavě 4:3p a pak jí doma vyprovodili po výsledku 7:0. Favoritem jsou tedy Jihočeši.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci sehrají další zápas tentokrát v Kolíně. Kolín je v tabulce třetí a může si tedy dělat chutě i na případný postup do extraligy. Ovšem bilance Jihočechů je jasně lepší. Oba zápasy vyhráli a to doma 6:1 a v Kolíně 3:2. Pokud mužstvo soupeře nepodcení měla by z toho být další výhra.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....