Banes Motor České Budějovice
19.01.2010, Tadeáš Nový

Hvězdou měsíce prosince se stal Petr Gřegořek

Č. B u d ě j o v i c e - Bodově i gólově méně povedený měsíc je základním předpokladem toho, že veřejností nejvíce oceňovaným hráčem se stane obránce. Naneštěstí pro HC MOUNTFIELD prosinec přesně takový byl. Možná i proto dostal Petr Gřegořek více než padesát procent hlasů. "Na web moc nekoukám, ale podobný úspěch samozřejmě každého potěší," říká produktivní zadák.

Prosincová vizitka Petra Gřegořka

ZÁPAS S VÍTKOVICEMI.
Velmi zajímávé utkání odehrál Petr Gřegořek s Vítkovicemi (3:4sn). Již v první třetině si připsal tři střelecké pokusy, ale ani jeden z nich nedokázal Jakub Štěpánek udržet ve své rukavici. Po zápase dokonce komentoval Gřegořkovu nepříjemnou "plachtu".
Foto: František Panec


V osmi zápasech si připsal jen dvě asistence, přesto neubral z bojovnosti a nasazení. Takové atributy mohou právě u obránce zaujmout. Nutno dodat, že HC MOUNTFIELD zaznamenal z osmi pokusů v prosinci jen jednu výhru, posbíral osm bodů a dvakrát vyšel dokonce střelecky naprázdno. Průměr vstřelených branek na zápas činil 1,87.

Rozhovor s Petrem Gřegořkem

Podobné statistiky moc nesleduji, přesto ocenění potěší

Petře, s poměrně luxusním náskokem jste zvítězil v hlasování fanoušků o nejlepšího hráče prosince. Co na to říkáte?
Hlasování jsem vůbec nesledoval. Vím, že anketa probíhá, ale nevím, kolik a jací lidé hlasují, takže je třeba brát podobné výsledky s rezervou.

Prosinec byl pro tým hodně zvláštní, hodně remíz, porážky v nájezdech. Je potom pro obránce snažší se v hlasování prosadit?
Tak těžký. Je jasný, že kdyby dal někdo deset gólů za měsíc, tak to asi vyhraje, to je jasný (usmívá se).

Brankář Štěpánek si po zápase v Budějovicích posteskl, jak těžko se mu vaše plachtící střely chytaly. Je v tom záměr?
Byly to střely z dálky, takové potom neletí úplně rovně a třeba i zaplavou. Ale plachtit si mohly, jak chtěly, bohužel neskončily v bráně.

Během prosince se týmu katastroficky nedařily nájezdy. Hodně se to probíralo v tisku. Dolehlo to na tým?
To je jasné, bylo to sedm zápasů, tedy sedm bodů. Kdyby jsme měli úspěšnost okolo padesáti procent, mohli jsme mít o čtyři body více. Ty nám na konci budou chybět. Dokonce jsme sedm sérií nedali ani gól, z toho už si můžeme dělat akorát srandu, to už nikdo nepřekoná.

Sérii jste zlomili v Litvínově. To byla asi slabá náplast, vzhledem k okolnostem, že?
Slabá, velmi slabá. My jsme zápas nezvládli po taktické stránce. Měli jsme to dohrát v pěti. To se nepovedlo a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Často se říká, že nájezdy jsou štěstí, loterie. Dá se tomu po sedmi prohraných rozstřelech věřit?
Je to hlavně o individuální šikovnosti hráčů. Bohužel, když prohrajete dvakrát nebo třikrát nájezdy, kluci si přestanou věřit. A psychika pak dělá hrozně moc, klidně osmdesát nebo devadesát procent. Máme šikovné kluky, kteří si pak ale nevěří. V každém týmu je čtyři pět hráčů, který ty nájezdy umějí, je ale třeba to prodat.

Tabulka je hodně zamotaná. Koukáte na ní a kalkulujete nebo se snažíte výsledky ostatních týmů tolik nevnímat?
Tam se člověk stejně ničeho nenapočítá, musíme se soustředit na hru. Musíme porážet týmy kolem sebe, to je jediná matematika, která pro nás teď existuje. Proto je škoda, že jsme Litvínovu pustili defacto dva body. Oni jeden získali, my jeden zratili. Každý zápas je teď klíčový.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....