Banes Motor České Budějovice
21.01.2010, Tadeáš Nový

Statistika a historie na straně HC MOUNTFIELD

Č. B u d ě j o v i c e - Každá sezóna, ba i každý zápas je jiný. Přesto někdy pohled do historie neuškodí, zvlášť, když svádí k optimismu. Jihočechům se ve třech předcházejících sezónách závěrečných deset kol povedlo, i když to vždy nestačilo. Kolik bodů posbírali hokejisté HC MOUNTFIELD ve 43. až 52. kole a kdo se o to nejvíce přičinil?

Sezóna 2006/2007

V sezóně 2006/2007 se celek z Českých Budějovic umístil na třetím místě se ziskem osmdesát devět bodů. Až do posledních kol tým bojoval ve skupince o druhé až páté místo a tyto příjemné starosti jistě přispěly k tomu, že Budějovičtí získali v posledních deseti utkáních základní části patnáct bodů. Dokázali vyhrát třikrát za plný počet bodů, třikrát v nastavení a čtyřikrát odešli s prázdnou. To vše se skóre 29:26.

Tým, stejně jako ve zbytku sezóny, táhlo především úderné duo Brabenec - Hübl. Kamil Brabenec si v desti zápasech připsal 9 (4+5) kanadských bodů, jeho dvorní centr Viktor Hübl také 9 (6+3) bodů. Z hráčů současného kádru se nejvíce dařilo Michalu Hudecovi, který zaznamenal 7 (5+2) kanadských bodů.

Sezóna 2007/2008

Ročník 2007/2008 přinesl dlouho očekávaný úspěch v podobě vítěztví v základní části extraligy. S luxusním náskokem a ziskem sto šesti bodů se o to zasloužila parta okolo Tomáše Kůrky a Viktora Hübla. Nutno říci, že posledních deset zápasů bylo stejně dobrých, jako jiné části ročníku. Tým získal dvacet dva bodů (2,2 bodu na zápas) a připsal si šest vítězví v základní hrací době, dvě v nastavení a jen dvě porážky v základní hrací době. Skóre činilo 31:17. Podobně úžasné statistiky vykazoval budějovický tým po celou základní část, kdy si udržel průměr přes dva body na zápas, tehdy nejvíc v lize.

Před Play-off měl nejlepší formu Tomáš Kůrka, celkový lídr bodování týmu. V posledních deseti utkáních zaznamenal 11 (4+7) bodů. Sekundovat mu dokázal Lukáš Květoň, autor šesti branek, ke kterým však nepřidal ani jednu asistenci. Na poslední chvíli se vytáhl i Jiří Šimánek, který získal 6 (2+4) bodů.

Sezóna 2008/2009

V minulé sezóně dělali hokejisté všechno, aby na poslední chvilku proklouzli do předkola Play-off. Za svým cílem zaostali, s jednasedmdesáti body na kontě, o jednu vstřelenou branku. Nedostatek snahy v posledních deseti kolech se však MOUNTFIELDU vytýkat nemohl. Zisk dvaceti bodů a skóre 33:23, to byl rozodně nadprůměrný výsledek, alespoň na poměry týmu, kterému se převážně nedařilo.

Jako mnohokrát předtím projevil i na konci základní části, v tvrdém boji o Play-off, neutuchající snahu a invenci slovenský útočník Michal Hudec, který v deseti zápasech zaznamenal 6 (2+4) bodů. Milan Gulaš vstřelil pět branek a připsal si tedy 5 (5+0) bodů, vrchního nahrávače našel v Tiboru Melichárkovi 5 (0+5). Ruku k dílu přiložil i Jiří Šimánek, který si připsal 5 (3+2) bodů. Shodného zisku pěti bodů dosáhli ještě Radek Duda (2+3), František Ptáček (2+3) a Tomáš Vak (1+4).

Sezóna 2009/2010

Právě probíhající sezóna je velmi vyrovnaná. Týmy mezi šestým a dvanáctým místem dělí často jen pár bodů nebo skóre. každá prognóza se již s dalším zápasem může ukázat jako lichá, přesto však zkušenosti z posledních sezón připouští mírný optimismus.Stejně jako v předchozích třech sezónách odehrají hokejisté HC MOUNTFIELD pět zápasů doma a pět zápasů venku. Pokud by byl bodový zisk z posledních deseti zápasů v průměru stejný, jako v v minulosti, získali by Budějovičtí devatenáct bodů. Celkový bodový zisk po základní části by se vyšplhal na sedmdesát osm bodů. Takové číslo by stačilo v sezóně 2006/2007 na deváté místo, v sezóně 2007/2008 na místo sedmé a v sezóně 2008/2009 opět na devátou příčku. A jestli se probudí tahouni posledních deseti kol Jiří Šimánek a Michal Hudec, není to myšlenka vůbec nereálná.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....