Banes Motor České Budějovice
24.01.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Shodou nepříznivých okolností nebyly odehrány všechny plánované zápasy mládežnických soutěží. Juniorka sehrála jen jeden, ale zato vítězný, zápas. Starší dorost odehrál oba zápasy a přivezl tři body. Mladší dorost A rozdrtil v Jihlavě Duklu a jeho naděje na přebory vyletěly nahoru. Mladší dorost B opět svůj zápas neodehrál a v letošním roce sehrál zatím pouze jeden zápas. Hráčem víkendu se stává Lukáš Sedlák, který získal v jediném zápase juniorů pět bodů (3+2) a to je na šestnáctiletého hráče v této kategorii úctyhodný výkon.

Juniorka

Když mládí řádí

Páteční zápase juniorů s Olomoucí byl kvůli marodce soupeře odložen. Junioři tak hráli pouze v sobotu a jejich soupeřem byla Opava. Junioři si s těžkým soupeřem hravě poradili. V první třetině byl ještě stav vyrovnaný, ale od druhé třetiny již domácí udávali tempo a stříleli branky. Opět se výrazně prosadili „mladé pušky“, které se střelecky chytly a opět všechny bodovali. Tentokrát se přidali i starší hráči a tak byl výsledek jasný pro domácí 6:2. Domácí potěšili diváky i hrou. Kromě Lukáše Sedláka zazářil i obránce Josef Klement, který získal tři body (1+2). Naděje juniorů na play-off stále žijí.

Starší dorost

Prohra na penalty

V pátek se starší dorost představil v Mladé Boleslavi. Domácí nastoupili v kompletní sestavě a hosté stále bez čtyř hráčů, kteří válčí v juniorce. Přesto se jednalo o vyrovnaný zápas. Jihočeši dokonce dvakrát vedli, ale domácí vždy vyrovnali. Nakonec utkání dospělo až do nájezdů a tam se projevila „českobudějovická nemoc“ a tak druhý bod brali domácí. Domácí tak zvítězili 3:2sn. Nejlepším hráčem a oporou týmu byl brankář David Gába, který svými zákroky pomohl k zisku bodu.

Druhý bod z prodloužení

V sobotu odehráli dorostenci další vyrovnaný zápas v Pardubicích. Narazili na sebe vyrovnaní soupeři a všechny třetiny skončili nerozhodně i zápas v základní hrací době. Tentokrát se utkání rozhodlo již v prodloužení a šťastnější byli tentokrát Jihočeši. Druhý bod totiž zařídil svoji druhou brankou v zápase útočník Jan Salák. Stav zápasu je 4:5p. Starší dorost tak již ve čtvrtém zápase po sobě dokázal bodovat a ukázat svoji sílu i bez opor.

Mladší dorost A

Kanonáda s dvěma ciframi

Ke svému jedinému zápasu zajížděli dorostenci do Jihlavy. Vzhledem k postavení v tabulce se mělo jednat o vyrovnaný souboj. Ovšem teorie a praxe se zde nestřetly a jednalo se spíše o hru kočky s myší. Jihočeši od začátku zápasu ukazovali, že o vítězi je jasno a záleží pouze na výši skóre. To se nakonec zastavilo na stavu 10:3. Pět bodů v zápase zaznamenal Luboš Rob (2+3). Mladší dorost rázně postupuje směrem k přeborům.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....