Banes Motor České Budějovice
26.01.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - I poslední lednový víkend se odehrají další kola mládežnických soutěží. Tentokrát budou na programu pravděpodobně pouze čtyři utkání a představí se pouze starší dorost a juniorka. Oba mladší dorosty mají volno. V Budvar aréně se tentokrát představí ve dvou zápasech starší dorost. Junioři zamíří ke svým zápasům na Moravu.

Junioři

Svoji poslední letošní moravskou misi zahájí junioři v pátek na ledě posledního týmu tabulky Poruby. Poruba získala zatím pouhých sedm bodů je jistým sestupujícím mužstvem. První vzájemný duel v Budvar aréně vyhráli domácí 7:3 a i nyní jsou favoritem zápasu a měli by si připsat další body do tabulky.

V sobotu zajíždějí junioři k dalšímu zápasu do Havířova. Havířov je naopak na postupové příčce do play-off a bude se na ní chtít udržet. Na domácím ledě má šedesáti procentní úspěšnost, takže se určitě dá porazit. Navíc v Budvar aréně podlehl Havířov 7:2, takže Jihočeši ví co na soupeře hrát. Naděje na play-off pro českobudějovické mužstvo stále žije, ale body je třeba vozit i z venku.

Starší dorost

Straší dorost se po sérii neúspěšných zápasů opět zvedá z popekla a v posledních čtyř zápasech dokázal bodovat. Nyní má před sebou dva domácí zápasy a to je další šance na zisk bodů. Hned v pátek přijede do Budvar arény vedoucí tým soutěže Vítkovice. Ty mají na svém kontě pouhé dvě prohry! V prvním zápase Jihočeši prohráli ve Vítkovické hale 3:6. Je tady čas odplaty. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu vyzkoušejí led Budvar arény hokejisté z Třince. Třinec má zatím podobné statistiky jako českobudějovické mužstvo a navíc se bude jednat o souboj tabulkových sousedů. První zápas v Třinci vyhráli domácí 3:1. Na Jihočechy tudíž nečekají lehcí soupeři, ale bude se jednat o kvalitní a možné soupeře do play-off. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....