Banes Motor České Budějovice
29.01.2010, Miroslav Mayer

Hry IV Zimní Olympiády dětí a mládeže ČR

Č. B u d ě j o v i c e - V prvním únorovém týdnu proběhnou v Liberci Hry IV Zimní Olympiády dětí a mládeže ČR. Taková akce se koná vždy jednou za dva roky. Součástí takové události je i hokejový turnaj žáků ročníku narození 1995 a mladších. Turnaj se koná jako turnaj krajských výběrů. Jihočeský výběr povede jako hlavní trenér šéf českobudějovické mládeže Radek Ťoupal a asistentem bude Milan Mazanec, zástupce píseckého mládežnického hokeje. Tahounem mužstva by měl být kanonýr Luboš Rob.

Jihočeši mají rozhodně na co navazovat. Vždyť před čtyřmi roky dokázal jihočeský výběr, v čele s Romanem Horákem a Robinem Soudkem, tento turnaj vyhrát. Ovšem poslední účast nebyla již taková a Jihočeši zůstali na chvostě celého turnaje. Každý lichý rok se místo Olympiády mládeže koná turnaj krajů. Na loňském turnaji se Jihočeskému výběru také příliš nedařilo. Výběr ročníku 1995 tak může poslední dva výsledky pouze vylepšit a o to je jeho úloha lehčí. Navíc všichni hráči z HC České Budějovice jsou bohatě vytěžováni v extralize mladšího dorostu a někteří si zkusili dokonce i extraligu staršího dorostu. Všechny tyto zkušenosti se budou určitě hodit. Další důležitou věcí je i fakt, že čtyři hráči si již loni turnaj krajů vyzkoušeli a vědí, co je čeká. Jihočeši mají velmi těžkou skupinu. Favoritem turnaje bývá Moravskoslezský kraj.

Propozice turnaje

Účastní se hráči ročníku narození 1995 a mladší s trvalým bydlištěm v daném kraji. Hraje se ve dvou skupinách po sedmi týmech každý s každým. Vítězové skupiny hrají finále, druzí ve skupině hrají o 3. a 4. Místo, třetí ve skupině hrají o 5. a 6. Místo. Ve skupinách a v utkání o 5. a 6. místo se hraje 3X 15 minut čistého času. Utkání o třetí a čtvrté místo a finále se hraje na 3X20 minut čistého času.

Rozlosování turnaje

Skupina A                          Skupina B
Praha                              Moravskoslezský
Vysočina                           Pardubický
Ústecký                            Karlovarský
Olomoucký                          Středočeský
Liberecký                          Jihočeský
Zlínský                            Královehradecký
Jihomoravský                       Plzeňský

Program Jihočeského výběru

1.2.2010   12.30   Jihočeský – Karlovarský   
2.2.2010    9.00   Jihočeský - Středočeský
           16.00   Jihočeský - Pardubický
3.2.2010   10.45   Jihočeský - Královehradecký
           16.00   Jihočeský - Moravskoslezský
4.2.2010   14.45   Jihočeský - Plzeňský
5.2.2010    8.00 o 5. a 6. místo
            9.30 o 3. a 4. místo
           10.30 Finále v Tipsport aréně v Liberci.

Nominace Jihočeského výběru

Brankáři: Tadeáš Dvořák, Lukáš Pícha (HC České Budějovice)

Obránci: Ladislav Hanus, Milan Hřebíček (IHC Písek), Josef Žáček, Jonáš Ťoupal, Michael Kutiš, René Piegl, Milan Břečka. (HC České Budějovice)

Útočníci: Daniel Schwamberger, Lukáš Volf, Petr Dudák, (IHC Písek), Jakub Chramosta(J. Hradec), Aleš Krátoška (Letňany), Radek Prokeš, Luboš Rob, Karel Vácha, Václav Pešek, David Ruda, Pavel Pýcha(1996), Lukáš Vopelka (1996) (všichni HC České Budějovice). Trenéři: Radek Ťoupal a Milan Mazenec. Vedoucí mužstva: Luděk Pavelka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....