Banes Motor České Budějovice
31.01.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorost

Č. B u d ě j o v i c e – Právě skončená kola mládežnických soutěží přinesla body oběma celkům HC České Budějovice, která se do bojů zapojila. Junioři sehráli tři zápasy a získali celkem šest bodů, starší dorost získal ve dvou domácích zápasech dva body. Hráčem víkendu se stává útočník juniorky Jakub Marek, který chytil v této fázi sezóny formu a ve třech zápasech dokázal dát branku a celkem získat sedm bodů (5+2).

Junioři

Dohrávka ve střelecké pohodě

Ve středu junioři dohrávali na domácím ledě zápas se sousedem v tabulce HC Olomouc. Utkání nemělo být pro domácí tým těžké a nakonec také nebylo. O osudu zápasu bylo rozhodnuto již po první třetině a pak si Jihočeši jen s chutí zastříleli. Výsledek se nakonec zastavil na stavu 9:1. Aleš Ježek dokázal v zápase zaznamenat čtyři body (1+3).

Očekávané tři body z Poruby

V pátek se mužstvo rozjelo na Moravu. První zastávky byla Ostrava- Poruba. Beznadějně poslední tým tabulky neměl být pro českobudějovické juniory vážným problémem. Úvod zápasu vyšel Jihočechům náramně. Dostali se do vedení 4:0. Tím bylo rozhodnuto o vítězi a ve zbytku zápasu Jihočeši spíše šetřili silami na dalšího soupeře. Nakonec z toho bylo vítězství 6:2 a další body do tabulky. Dvě branky vstřelil Michal Švihálek a potvrdil tak svoji současnou dobrou formu.

Nevyšel závěr zápasu

V sobotu se junioři přesunuli do Havířova. Havířov drží postupovou příčku do play-off. Jihočeši naopak mají alespoň naději se k těmto příčkám přiblížit. Zápas to byl vyrovnaný, ale v závěru se štěstí přiklonilo na stranu domácích. Těm se totiž tři minuty před koncem podařilo dát vedoucí branku a v poslední minutě ještě zvýšit na konečných 4:2. Jihočeši tak přerušili svoji letošní rekordní šesti zápasovou šňůru ve které bodovali. Dvě přihrávky si připsal Marek Vaniš.

Straší dorost

Na Vítkovice bez šance

V pátek přijal do Budvar arény lídr extraligové tabulky HC Vítkovice. Ti od začátku zápasu ukazovali, že tabulku nevedou náhodou a že jsou jasným favoritem na zisk titulu. Hlavně v první třetině byli jasnými pány na ledě a domácí mohli být rádi, že hosté dali pouze dvě branky. Postupně se sice Jihočeši herně zlepšovali, ale branky dávali dále Vítkovičtí. Domácí nakonec ve značně improvizované sestavě prohráli 3:7. Dva body (1+1) zaznamenal obránce Jan Štěpán.

Štěstí přeje připraveným

Sobotním soupeřem dorostenců v Budvar aréně byli HC Oceláři Třinec. Jihočeši se sice ujali vedení, ale ve zbytku zápasu dotahovali vždy jednobrankové manko. Nakonec zápas v normální hrací době skončil 4:4 a ke slovu přišlo prodloužení. V něm se nakonec štěstí usmálo na domácí. Kapitán Martin Sekera rozhodl, že druhý bod zůstane v Českých Budějovicích za výhru 5:4p. Je to již druhé vítězství v prodloužení v této sezóně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....