Banes Motor České Budějovice
24.04.2010, Miroslav Mayer

Josef Rezek: Hodně lidí druhou ligu podceňuje

Č. B u d ě j o v i c e – Odchovanec českobudějovického hokeje Josef Rezek končil loňskou sezónu v kádru juniorského týmu, který skončil na čtvrtém místě a stačil nasbírat i dva starty za extraligový tým HC MOUNTFIELD. Letošní sezónu začal v juniorském týmu v Českých Budějovicích a dokončil ji v Písku, kde se podílel na postupu mužstva od Otavy do první hokejové ligy.

Sezónu jste začal v juniorském týmu v Českých Budějovicích a v jejím průběhu jste odešel do Písku. Jak se to celé seběhlo?
Písek měl o mě zájem a já jsem se o tom dozvěděl až v konečné fázi jednání o mém hostování. Byl jsem rád, že si můžu v Písku zahrát. V juniorech jsme neměli extra sezónu, ale mužstvo bylo alespoň zachráněno a tak jsem mohl odejít s čistým svědomím. Byl jsem poslán do Písku a tam mi řekli, že jsem tam na hostování do konce sezóny.

V Písku jste ještě stihl odehrát i pár zápasů základní části. Překvapila vás něčím druhá hokejová liga?
Nevěděl jsem vůbec do čeho jdu. Sice jsem tu soutěž viděl hrát, ale nevěděl jsem o ní nic. Hodně lidí ji podceňuje. Utkání měla náboj a hrálo tam i hodně hráčů, kteří působili v extralize i v první lize. Jsou tam rozhodně kvalitní hráči. Určitě jsem získal zkušenosti do budoucna.

Kam vás v týmu trenér Suchánek zařadil?
Nejdříve jsem hrál v prvním útoku, později jsem se točil ve druhé a třetím. Chodil jsem i na přesilovky a oslabení. Zahrál jsem si dost a byl jsem naprosto spokojený. Týmu se dařilo a byli jsme dobrá parta. Fanoušci chodili na stadión a fandili nám.

Písek s přehledem vyhrál základní část. Přišlo play-off a pro vás i změna...
Začalo play-off a přišlo i hodně hráčů z první ligy na výpomoc a já jsme se moc do základu nevešel. První dvě kola jsem vůbec nehrál a nastoupil jsem až ve finále a dva zápasy baráže. Bral jsem to, byl jsem v mužstvu nejmladší a tak jsem povzbuzoval a čekal na příležitost.

Písek nakonec splnil svůj cíl a postoupil do první ligy. Byl na mužstvo vytvářen nějaký tlak kvůli postupu?
Do mužstva sem přišel v listopadu a o ničem jiném než o postupu se nemluvilo. Všichni chtěli postoupit do první ligy a za tím cílem se šlo. Naštěstí se to zvládlo.

Jediným zádrhelem se stal až první zápas finále doma s Jindřichovým Hradcem. Mužstvo doma nečekaně prohrálo.
To byl velký zádrhel a nikdo to nečekal. Nepomohlo nám přerušení zápasu na čtyřicet pět minut. Seděli jsme a ztuhli nám nohy. Naštěstí jsme pak u nich dokázali vyhrát a hrálo se znovu od nuly. Pak už to šlo.

Byla baráž složitější něž finále play-off s Jindřichovým Hradcem?
V baráži hrály lepší týmy, než jsme měli v základní části. Hodně nám pomohl brankář Hrubec a nám se dařilo střílet branky. To byl základ pro úspěch týmu.

O výkonu Šimona Hrubce se mezi fanoušky hodně mluvilo. Byl jste jeho výkony překvapen?
Šimon toho v základní části v Písku moc neodchytal a nechytal ani první dvě kola play-off. Do té doby chytal Pinkas skvěle celou sezónu i play-off. Pak se zranil a šanci dostal Šimon. Zachytal naprosto parádně. Myslím, že ve finále vychytal tři nuly. Opravdu mužstvu hodně pomohl.

V Písku se během sezóny objevilo více hráčů českobudějovického juniorského týmu.
Hrál tam ještě Marek Vaniš, Standa Dietz, Pepa Vráblík.

Letošní sezóny skončila a vaše hostování v Písku také. Kde budete působit v příští sezóně?
My jsme teprve nedávno skončili a teď se všechno začne řešit. Dozvěděl jsme se, že mě získal nastálo Písek. Pokud přijde od Písku nabídka, rád bych tam zůstal. Budu se celé léto snažit, abych se dostal do prvního mužstva a abych mohl hrát první ligu.

Takže sen o extralize mužů se zatím rozplynul a budete se snažit upozornit na sebe v první lize?
Já jsem moc nepočítal, že bych mohl jít na letní přípravu do mužů v Českých Budějovicích. Teď, když už patřím Písku, se budu soustředit hlavně na první ligu. První liga už je kvalitní soutěž, kde hraje hodně dobrých hráčů. Můj první cíl je dostat se do základu mužstva pro první ligu a tam pomoci uhrát nějaký výsledek.

Statistiky Josefa Rezka v sezóně 2009 / 2010


Klub                                        Z   G   A    B   TM   +/-
IHC Komterm Písek (2.liga)                 22   6  13   19   16     -
IHC Komterm Písek (2.liga, play-off)        5   0   0    0    0     -
IHC Komterm Písek (baráž o 1.ligu)          4   1   1    2    2     -
HC České Budějovice - jun. (E)             23  11  15   26   24   - 8
                                                                      
Celkem                                     54  18  29   47   42     -
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....