Banes Motor České Budějovice
21.01.2003, Antonín Vansa

V Budějovicích by chtěl žít každý, tedy kromě Stanislava Procházky

Zažil sice úchvatný vstup do Českých Budějovic, kdy v 25.kole rozvlnil vítkovickou síť a v dohrávce v Třinci zaznamenal vítězný gól, ale od té doby se brankostroj Stanislava Procházky poněkud (vlastně úplně) zasekl. „Mám úkol góly nedostávat," rozebírá pardubický rodák důvody své střelecké impotence v rozhovoru, který poskytl po úterním odpoledním tréninku.
Měsíce Vašeho působení v Budějovicích ubíhají, jak by se to angažmá zatím dalo zhodnotit?
Na úvod docela těžká otázka...já jsem určitě spokojen a to z toho důvodu, že jsem zde začal hrát hru, která mě osobně vyhovuje. To znamená, že jsem zde opět začal plnit úlohu levého křídla. Ještě kdyby se mi poštěstilo dávat trochu více branek, to bych byl úplně maximálně spokojen.

Právě o gólech jsem chtěl mluvit. Vy jste zažil grandiózní vstup do nového působiště, kdy jste skóroval ve dvou zápasech po sobě, ale najednou se brankostroj zadrhnul. Čím to?
Je to hlavně tím, že já osobně jsem si dal úkol branky nedostávat, ale musím přiznat, že nějaké šance jsem měl, bohužel jsem je neproměnil. Nevím čemu to přičíst více, jestli štěstí, nebo nedůrazu v koncovce.

Ono to s těmi brankami neklapalo už v Liberci. Tam jste nastřílel jen 5 gólů a v Budějovicích teď pouze dvě, přitom v Pardubicích jste platil mezi vyhlášené střelce. Nezdá se Vám, že forma šla oproti minulým ročníkům dolů?
Ne, to bych neřekl. Ono je to také hodně o spoluhráčích. Já jsem v Pardubicích působil 11 let a o těch spoluhráčích jsem věděl naprosto vše, konkrétně jsem věděl, kde je mám zastoupit, kam jet pro nahrávku a tak. Tady je to zatím tak, že si teprve zvykám na kluky. Asi je na mě vidět, že z tohoto pohledu to není optimální a mám ještě na čem pracovat.

Kdybychom se dostali k zázemí, jak se o Vás zatím klub stará?
Určitě, klub mi sehnal byt 2+1 tady v Budějovicích a zázemí je úplně úžasné. Nemůžu proti tomu říct ani slovo.

Je s Vámi někdo tady v Budějovicích?
Rodinu nemám, takže jsem tady sám.

Město jste si už asi prohlédl, líbí se Vám České Budějovice?
No...líbí se mi historické jádro, ale jinak se jedná o normál, o paneláky a podobně.

Platí taková formulka, že kdo kdy hrál v Budějovicích, nerad odcházel. Kvůli přírodě, tomu zmíněnému jádru a tak dále. U Vás to také platí?
Já nevím jak bych to řekl. Asi bych použil jednu frázi z her Járy Cimrmana. "V Českých Budějovicích by chtěl žít každý, až na mě." Viděl bych to asi takhle.

V mužstvu jste již poměrně dlouho. S kým jste největší kamarád?
Snažím se vycházet se všemi. Ačkoliv si myslím, že nějaké kamarádíčkování k tomu určitě patří, já jsem typ člověka, který si po hokeji rád v klidu odpočine. Navíc bych řekl, že se snažím vyhledávat trochu jiný druh zábavy než ostatní kluci. Tím ale nepopírám, že po zápase někam s klukama zajdu.

Blíží se konec přestupových termínů. Ta výměna s Libercem platila sice do konce ledna, ale manažer Českých Budějovic ing.Pařízek se nechal slyšet, že "návrat Gřegořka není reálný," - to znamená, že byste pravděpodobně zůstal na jihu Čech. Tento scénař by se Vám zamlouval?
Já k tomu řeknu jen to, že bych byl rád.

Nic bližšího o tom nevíte? Generální manažer s Vámi nemluvil?
Zatím jsme se o tom nijak konkrétně nebavili, ale něco jsem zaslechl. Snad to dopadne dobře.

Je to kvůli tomu, že Liberec již prakticky šanci na play-off ztratil?
I to je jeden z důvodů, ale hlavně jsem si v Liberci nepadl do oka s trénerem. Možná je to jen můj subjektivní názor, ale já jsem to tak viděl.

Říkáte, že v Liberci se Vám nelíbilo. Je možné, že se objevíte v Budějovicích i příští rok?
Já jsem hráč Liberce a já hlavně musím dodržovat smlouvu, ale když se to nějak vyřeší...

Blíží se zápas právě s Libercem, co od něj mohou fanoušci očekávat?
Jdeme si do toho utkání pro tři body, já osobně nic jiného neberu.

O nějakém prestižním náboji pro Vaší osobu by se mluvit dalo?
Ne, to určitě ne. Jestli mě něco motivuje, tak jsou to zápasy s Pardubicemi.

Ale po tom zápase nejspíše padne rozhodnutí, zda zůstanete. Ani to nehraje nějakou roli?
Ne. Nechávám to jít mimo mě.

Díky a ať se Vám daří.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....