Banes Motor České Budějovice
29.01.2018, Filip Kortus

PRO - CEB 7:2 - Prostějov na svém ledě nedal Motoru šanci

Žádná odplata se nekonala. Prostějov i podruhé za sebou dokázal poměrně snadno přehrát budějovický Motor, když na svém ledě získal tři body za výhru 7:2. Nejvíce se o výhru Jestřábů zasadil loni ještě budějovický útočník Tomáš Nouza, který si připsal jednu branku a dvě asistence. Za Motor se trefili Mitch Fillman a Lukáš Květoň. Už ve středu hostí tým Mariana Jelínka poslední Kadaň.

První třetina nabídla rychlý hokej, s mírnou převahou Jihočechů. Ti se tlačili do rychlého zakončení, ale střely Nováka, Galamboše a Nedorosta se neujaly. Domácí hráli ze zabezpečené obrany, jednoduše přerušovali útočné akce hostí a do poloviny třetiny se jim to i dařilo. Ovšem v 10. minutě Marek Drtina fauloval kolenem a přesilovka slibovala vyústění optické převahy Motoru. To se mu ovšem díky obětavosti domácích hráčů a výbornému Neužilovi nepovedlo. V 17. minutě si zahráli přesilovku i domácí hráči, ale z žádné z nebezpečných střel nedokázali skórovat. Když už se zdálo, že se první třetina obejde bez gólů, dostal Matouš Venkrbec krásnou nahrávku od Davida Dvořáčka a nedal Kváčovi šanci. Po první třetině stav 1:0.

Druhá třetina začala stejně jako skončila ta první. Jan Starý se po Drtinové průnikové přihrávce dostal do zakončení a prostřelil podruhé Kváču. Domácí příznivci si užívali vedení svého oblíbeného celku a hnali Jestřáby do útoku. Domácí aktivitu tlumí opět vyloučení, které prostějovští zvládají s přehledem a později zasazují prvnímu týmu tabulky další údery. Na 3:0 zvyšuje Dušan Žovinec, který se nejlépe z orientoval před brankou. Poté sice hostující Fillman vymetl levý horní roh Neužilovy branky, ale brankostroj Jestřábů nezastavil. Na 4:1 zvýšil Nouza a Jan Rudovský ukončil druhou třetinu se skóre 5:1.

Třetí třetinu si Jestřábi pohlídali, když nepustili Budějovické do velkého ohrožení domácího brankáře. Střelecky se prosadil i nejproduktivnější hráč ligy Tomáš Divíšek, který vyškolil Jiřího Kučného stahovačkou a zavěsil pod víko. Troufnu si říct, že toto byla stahovačka letošní sezóny! Sedmý gól přidal navrátilec do sestavy Milan Švarc a to už vypadalo pro hosty velmi zle. S takovým debaklem ještě ze soupeřova hřiště neodjížděli. Kosmeticky ještě upravil skóre využitou přesilovkou hostující Lukáš Květoň. Do konce zápasu se skóre už nezměnilo.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....