Banes Motor České Budějovice
12.02.2024, Zbyněk Rýpar

Další repre pauza je za námi. Nicolas Mařík nejproduktivnějším motorákem

Celkem šest krajánků vyslal Motor na reprezentační akci českého národního týmu od "áčka" až po tým U16. Mikuláš Hovorka na Beijer Hockey Games 2024 ve Švédsku byl dokonce proti Finsku vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Nicolas Mařík (U16) byl zase ze všech motoráků nejproduktivnější.

Reprezentace "A"

Přehled úspěšnosti motoráků v reprezentačních akcích začneme u reprezentačního "áčka", kam Motor vyslal obránce Mikuláše Hovorku, pro nějž to byla druhá reprezentační akce za sebou. Hovorka odehrál dobrý turnaj, a i když se bodově neprosadil, tak v utkání proti reprezentaci Suomi byl vyhlášen hráčem zápasu. České reprezentaci se turnaj moc nevyvedl, když skončila na třetím místě Beijer Hockey Games 2024, a to díky nedělnímu vítězství nad Švýcarskem, které Češi nechali za sebou na chvostu tabulky. Turnaj vyhráli Finové před domácími Švédy.

Reprezentace "U18"

Hned dvojice našich juniorů odletěla do Spojených států amerických na Turnaj pěti zemí. Brankář Matyáš Mařík odchytal dvě utkání ze čtyř. Útočník Štěpán Hoch odehrál všechna utkání české osmnáctky, avšak bodově se neprosadil. Svěřenci Davida Čermáka skončili za Švédskem a USA na třetím místě, čtvrté bylo Finsko a páté Švýcarsko.

Reprezentace "U17"

Bodově se neprosadil ani kapitán českobudějovického dorostu Jakub Lev, který zamířil na domácí Turnaj pěti zemí v Ostravě a v Kravařích. Lev odehrál tři duely, a to proti Švýcarsku, Švédsku a USA. Také sedmnáctka skončila na třetím místě z pěti. Turnaj ovládly Spojené státy, druzí byli Finové, třetí Češi, čtvrtí Švédi a pátí Švýcaři.

Reprezentace "U16"

Bodově nejplodnější reprezentační akci zažili naši nejmladší - Nicolas Mařík s Martinem Hečkem. Oba dva odehráli shodně čtyři duely. Martin Hečko skóroval jednou proti Finsku při prohře 2:4, Nicolas Mařík se prosadil proti reprezentaci Tre Kronor, když skóroval i asistoval při vítězství 5:3. Ve druhém duelu proti domácím Finům pak ještě jednou asistoval a celkově si zapsal na turnaji tři body, s kterými se stal nejproduktivnějším motorákem únorových reprezentačních akcí. Šestnáctka díky dvěma vítězstvím skončila na druhém místě za prvním Finskem a před třetím Švédskem.

Fotografie: Ronald Hansel

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....