Banes Motor České Budějovice
18.04.2024, Václav Plachta, foto: Český hokej

Fanoušci? Hokej tu lidi milují, říká s úsměvem Jáchym Kondelík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Český národní tým zvládl v rámci přípravy na mistrovství světa na ledě Budvar arény zápas s Rakouskem a po výsledku 5:1 zůstávají svěřenci Radima Rulíka nadále v přípravě stoprocentní. Na čtvrtečním vítězství měli svůj podíl také „domácí“ hráči Motoru, Adam Kubík s Jáchymem Kondelíkem.

Prvně jmenovaný vstřelil úvodní gól utkání a získal ocenění hráče utkání, ten druhý si naopak připsal asistenci. Jáchym Kondelík zapsal ve svém druhém utkání za národní tým třetí asistenci a ve třetí třetině nebyl daleko ani od premiérové branky, o kterou ho obrala branková konstrukce. „Dostal jsem to tam parádně na zadní a myslím si, že to šlo tyčka, tyčka a ven. Nejsem si však jistý. Chyběla asi moje dovednost v zakončení,“ popsal Kondelík svojí gólovou příležitost.

Vytáhlý útočník Motoru byl i tak spokojený s výkonem, který společně se svojí formací předvedl. „Já jsem hlavně rád, že jsme tam odvedli nějakou práci a kluci byli fantastičtí. Kody s Berym mi hodně pomohli bruslením,“ chválil Kondelík své spoluhráče a rázem dodal: „Trošku tam těm klukům ve formaci dlužím gól. Já jsem takový palič.“

Nezapomnělo se ani na fanoušky, kteří dokázali Budvar arénu vyprodat. „Fanoušci tu jsou skvělí. Každý zápas nás celou sezonu povzbuzovali a teď ještě s nároďákem. Vyvolávají tady kluky, kteří šli v sezoně proti nám a štvali je tu. Hokej tu lidi milují a vždycky nás budou podporovat,“ odvětil Kondelík.

A nervozita v domácím prostředí? V podání Kondelíka nikoliv! „Já jsem tady doma, jsem tu na všechno zvyklý a spíš mě to naopak nakopne k lepším výkonům. Mně se tady hraje vždycky fantasticky a každý zápas mi tu přináší radost. S reprezentací to je taková třešnička na dortu."

Vítězství nad Rakouskem poměrem 5:1 Kondelíka určitě potěšilo. I on si však uvědomuje, že vidina domácího mistrovství světa je motivací navíc. „Tréninky jsou zatím skvělé, jsou ve velkém tempu a zatím jsme všechny zápasy vyhráli. Všichni tady vědí, že musíme šlapat každý den na sto dvacet procent. Navíc tím, že to je ještě domácí mistrovství světa, tak je ta motivace o to větší,“ dodal.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....