Banes Motor České Budějovice
10.04.2024, Michal Špírek

Florida mi dávala smysl po všech stránkách, říká Hovorka po podpisu nováčkovského kontraktu

Je to definitivní, cesty dvaadvacetiletého obránce Mikuláše Hovorky a Motoru se nyní rozcházejí. Hovorka díky svým výkonům zaujal hned několik klubů NHL a nakonec podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s Floridou Panthers.

Mikuláš Hovorka dokonal svůj výkonnostní progres přesunem do zámoří, když si ho coby nedraftovaného hráče vybrala Florida Panthers. Poslední dvě sezóny strávil Hovorka v Motoru, poté, co si ho českobudějovický klub vyhlédl v prvoligové Slavii. V uplynulé sezóně obránce zazářil a vysloužil si premiérové pozvánky do reprezentace, kdy oblékl dres národního týmu na Švýcarských a Švédských hrách. Hovorka disponuje velmi zajímavými parametry, kdy měří 199 centimetrů a drží hokejku napravo. Není divu, že díky svým výkonům zaujal více než desítku klubů NHL. Nakonec se Hovorka rozhodl přijmout nabídku Floridy.

"Dojmy po podpisu jsou skvělé, ale i tak si myslím, že naplno si to uvědomím, až tam dorazím. Každopádně jsem strašně rád, že se to povedlo a chtěl bych ještě jednou tímto poděkovat Motoru. Dva roky jsem si tady na jihu užil. Floridu jsem si vybral, protože mi po vyhodnocení všech nabídek dávala smysl po všech stránkách, což se mi snad u žádné jiné nestalo," popsal své pocity pro web Motoru Mikuláš Hovorka krátce po podpisu smlouvy. Rozhovor s českobudějovickým obráncem o proběhlé sezóně jsme vám nabídli nedávno - čtěte ZDE. "Jsem hrozně vděčný za to, že jsem tu dostal v extralize šanci, protože moc kluků z první ligy ji jen tak nedostane. V Budějovicích mi dali prostor, věřili mi. Byly chvíle, kdy jsem se i trápil a hrál hůř, ale přesto mě tu vždy podrželi a díky tomu se můžu chystat na podpis do Ameriky. Byl jsem tu moc rád. Fanoušci neuvěřitelní, město super, jižní Čechy jsou krásné," loučil se už ve zmíněném rozhovoru Hovorka s působením v Motoru.

"Mikulášovi přejeme hodně štěstí, ať mu vše vyjde podle představ. A je to určitá vizitka i pro nás, že z Motoru míří Mikuláš rovnou do organizace NHL. A samozřejmě platí, že u nás bude mít případně dveře vždy otevřené," řekl k Hovorkově přestupu za klub sportovní manažer Jiří Novotný.

„Mikuláš je robustní obránce, který se ukazoval posledních pár sezon v Evropě v dobrém světle. Těším se na to, jak bude pokračovat ve svém rozvoji v našem systému,“ sdělil k Hovorkově angažování generální manažer Panthers Bill Zito.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....