Banes Motor České Budějovice
09.05.2024, Michal Špírek, foto: Český hokej

Je to obrovská čest, říká Jáchym Kondelík ke své nominaci na mistrovství světa

Je to definitivní, útočník Motoru Jáchym Kondelík je součástí nominace na mistrovství světa! Trenérský štáb jej napsal i na zápasovou soupisku a Kondelík si tam připíše první start na šampionátu hned v úvodním zápase národního týmu proti Finsku.

Určité procento nejistoty se, alespoň vůči veřejnosti, ještě nad Kondelíkovou nominací do dneška vznášelo - trenéři totiž avizovali, že poté, co David Kämpf projde zdravotní prohlídkou, si jeden z nominovaných hráčů vytáhne Černého Petra a na šampionát se nepodívá. Tím hráčem je nakonec sparťan Pavel Kousal a Jáchym Kondelík tak získal definitivní jistotu! Účast na šampionátu je pro něj vysněným vyvrcholením parádní sezóny. "Já jsem původně myslel, že teď budu někde na dovolené. Tohle je samozřejmě krásná změna plánů," směje se čtyřiadvacetiletý hráč Motoru. "Jsem strašně rád, že tu můžu být a užívám si každý den. Jsem z toho nadšený a vážím si toho," nenechává Kondelík na pochybách.

Jeho jméno v nominaci je do jisté míry překvapivé, vždyť v reprezentaci se poprvé objevil až na kempu před mistrovstvím. Jenomže stejně suverénně, jako si počínal v premiérové sezóně v extralize, si počínal i v přípravných zápasech a na Českých hrách. A tak se nyní může chystat na očekávaný domácí šampionát. Ve čtvrtek byl Kondelí rovnou zapsán i na zápasové soupisku a může se chystat na duel s Finskem. Trénuje v jedné ze čtyř tréninkových formací s křídly Ondřejem Beránkem a Jakubem Flekem. "Uvidím, jakou roli dostanu. Co mi řekne pan trenér, to budu plnit," říká Kondelík.

"Uděláme maximum pro to, abychom naplnili očekávání fanoušků a aby to bylo dobré. Na domácím mistrovství světa to pro svoje rodiny a národ chcete urvat ještě víc. Pro nás všechny je to obrovská čest. Pan Rulík mluvil o tom, že se chceme prezentovat srdcem a to je pro nás všechny číslo jedna," uzavírá Jáchym Kondelík.

Ten se tak zařadil mezi hokejisty, kteří se probojoval na mistrovství světa po sezóně v českobudějovickém dresu. V české sestavě byl takovým hráčem naposledy brankář Jakub Kovář, a to v roce 2012. Předtím to byl v roce 2010 obránce Petr Gřegořek, který se dokonce stal mistrem světa.

Jáchyme, motoráci Ti drží palce!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....