Banes Motor České Budějovice
05.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Slavia Praha – České Budějovice 0:0

Motor České Budějovice

Do utkání nastupovalo mužstvo HC Č. Budějovice stále oslabeno o některé hráče a pouze s 8 útočníky. Většinou jsou utkání na Slavii provázena spornými výroky rozhodčích a to pak většinou vyburcuje mužstvo ke skvělým výkonům. Utkání začalo tlakem domácí Slavie. Až do sedmé minuty jsme se skoro nedostali z pásma a neohrozili jsme brankáře žádnou nebezpečnou střelou. Za zmínku stojí ostrá střela obránce Prokopa, kterou brankář domácích chytil. Zlom nastal v 11. minutě utkání, když jsme hráli první přesilovou hru a měli jsme několik dobrých příležitostí. V 16. minutě se zrodila nejhezčí kombinace zápasu. Susko našel dlouhou přihrávkou Hrona, ten zavezl do třetiny a našel volného Šestáka, který jel sám na brankáře, ale nedal. O minutu později byl v dobré příležitosti Bílek, ale než si stačil připravit puk a vystřelit, bylo už po dobré pozici. Ke konci třetiny se hra vyrovnala a v poslední minutě měla Slavia opět tlak, kde mužstvo podržel brankář Gába.

Druhá třetina byla vyrovnaná, ale dominovalo v ní velké množství chyb na obou stranách. V 26. minutě udělal obránce Prokop chybu v obranném pásmu, puku se zmocnil hráč Slavie, ale brankář Gába zachránil. O minutu později se naší obraně úplně nepovedlo střídání a tentokrát nás zachránila tyčka. V této třetině docházelo ke sporným momentům v rozhodování rozhodčích. Po zákroku obránce Suska zůstal ležet hráč Slavie na ledě a rozhodčí ani nepřerušil hru. Později po přerušení hry za technický přestupek se trenér Slavie dožadoval vyloučení našeho hráče a k podivu všech ho rozhodčí skutečně vyloučil. Trenér Heindl byl po protestech vykázán ze střídačky do konce třetiny. Chvíli po této situaci se hrálo 4 na 4 a Bílek se dostal s pukem až před brankáře hostů, ale nepovedlo se mu poslat puk mezi nohy brankáře Slavie. Třetina dobrého hokeje skončila opět bez gólů.

V třetí třetině se na střídačce opět objevil trenér Heindl. Třetina začala ve stejném duchu, jako předchozí. Už v 2. minutě utkání rozhodčí neuznal Slavii gól! Slávistický střelec trefil masku brankáře Gáby a od ní puk zapadl za brankovou čáru. Přes velké protesty trenérů Slavie gól nebyl uznán. Kupodivu se utkání uklidnilo, emoce opadly a hrálo se uvolněněji. V 8. minutě byl vyloučen po faulu v útočné třetině Šesták a domácí nás sevřeli v útočné třetině. Brankář Gába předváděl famózní zákroky a přiváděl hráče Slavie k zoufalství. Po dalším zbytečné vyloučení za útočný faul se již domácí trvale usadili v naší obranné třetině a do konce utkání se hrálo téměř výhradně tam. Hráči se snažili a bojovali a společný úsilím se podařilo udržet remízu. Největší zásluhu na výsledku má brankář Gába. Dvě třetiny bylo utkání vyrovnané, ve třetí třetině bylo domácí lepší.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....