Banes Motor České Budějovice
03.11.2020, Michal Špírek

Do akce! Extraliga opět startuje, Motor nastoupí k zápasu už v sobotu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — (aktualizováno 4. 11. 2020) Vláda dala hokeji zelenou. Hokejisté MADETA Motor se tak mohou vrátit k tréninku na ledě Budvar arény. A hned v sobotu nás po téměř měsíční pauze čeká zápas - do Budějovic dorazí k dohrávce 4. kola Karlovy Vary.

Extraliga už zná upravený rozpis letošní koronavirovou pandemií ovlivněné sezóny. První zápasy po povoleném restartu se odehrají už v sobotu a k utkání nastoupí i Motor! V honbě za první extraligovou výhrou přivítá tým Karlových Varů. O dva dny později pak opět doma Jihočeši změří síly s Mladou Boleslaví. Aktuálně platný rozpis zápasů naleznete zde. Zápasy se zatím bohužel ze známých důvodů musí obejít bez diváků.

„V rámci extraligových klubů proběhla anketa, za jak dlouho budou připraveny zase hrát. My patříme mezi ty, které uvedly, že mohou začít po třech dnech tréninku. Ze sportovního hlediska s tím nemáme problém," sdělil Deníku generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Extraliga a její kluby musí k pořádání zápasů splnit přísné hygienické podmínky. „Čekáme na další dokumenty, které nás navedou na to, jakým způsobem zápasy za přísných hygienických podmínek zorganizovat,“ řekl v úterý pro sport.cz šéf extraligy Josef Řezníček. Aktuálně platí, že hráči a členové týmů by museli mít před každým zápasem negativní PCR test, představitelé hokejového svazu však chtějí s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a ministerstvem zdravotnictví jednat o úpravě toho finančně a logisticky náročného opatření.

Sobotní restart potvrdila na své středeční videokonferenci mimořádná valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Technické podmínky budou vyjasněny do pátku 6. listopadu. Kluby vyjdou vstříc i oběma vysílatelům, aby mohli fanouškům zprostředkovat co nejvíce televizních přenosů Tipsport extraligy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....