Banes Motor České Budějovice
06.11.2020, Michal Špírek

Bez podpory diváků, ale odhodlaní! Hokejisté Motoru se v sobotu postaví Karlovým Varům

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Měsíc pauzy, ale teď už zpět do boje. Motor přivítá od sobotních 17:00 Karlovy Vary a porve se o první extraligovou výhru. Zápas se odehraje za nepřítomnosti fanoušků, držte nám tak palce u videopřenosu na HokejkaTV.cz či u textového online přenosu.

HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté Energie stihli před přerušením soutěže odehrát čtyři duely s bilancí dvou výher (nad Boleslaví a Vítkovicemi) a dvou proher (s Třincem a Spartou). Při zákazu trénování ve vnitřních prostorech jezdili Karlovarští za tréninky na ledě až do německého Saska. Od středy se ale Energie už připravuje na svém domácím stadionu.

Asistent hlavního trenéra Pešouta Tomáš Mariška pro karlovarský web odmítl, že by svěřence speciálně chystali na Motor: „V této fázi se budeme primárně zabývat naší hrou, naším výkonem a tím, co chceme na ledě předvádět my. Musíme si trošku oživit náš systém, věci, co už jsme měli zaběhnuté, ale teď jsme o ně zase trochu přišli. Bude to trochu jiné než jsme byli zvyklí v sezoně.“

Karlovy Vary mají jasnou brankářskou jedničku v osobě Filipa Novotného. Devětadvacetiletý gólman působí na západě Čech už čtvrtou sezónu. V obraně Vary spoléhají třeba na slovenského reprezentanta Dominika Graňáka nebo Martina Rohana. Mezi nejnebezpečnější útočníky se po odchodu loňského nejproduktivnějšího hráče Tomáše Rachůnka do Liberce řadí Jakub Flek či Ondřej Beránek. Tým vede jako kapitán už jednačtyřicetiletý Václav Skuhravý, který si ve své bohaté kariéře střihnul i jednu sezónu v dresu Motoru, a to v ročníku 2013/14. Českobudějovickou stopu má ve svém životopise z mládežnického působení i forvard Petr Koblasa. A zapomenout nesmíme ani na posily, které v době koronaviru Karlovy Vary ulovily ze zámoří. Jednou z nich je Jakub Lauko patřící Bostonu, druhou David Kaše, který si loni zahrál v týmu Philadelphia Flyers.

Sestava HC Energie z minulého utkání: F. Novotný – Kotvan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, M. Rohan – Lauko, D. Kaše, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Z českobudějovického tábora

K zápasu se postavíme po téměř měsíční pauze. V posledních dvou utkáních Motor bodoval, ale na první výhru po pěti odehraných duelech čeká. A pokusí se o ni hned proti Karlovým Varům. S nimi se MADETA Motor utkal v předsezónní přípravě, kdy Jihočeši padli o pět branek. To bylo ale za situace, kdy České Budějovice nastoupily k zápasu ihned po karanténě, bez patřičné přípravy. Teď je situace z pohledu fyzické kondice hráčů odlišná a motoráci to hodlají ukázat na ledě. "Nabitému programu přizpůsobujeme tréninky, které jsou kratší a intenzivnější. A intenzitu, rychlost a nasazení z tréninku budeme chtít dostat do zápasů," odhaluje asistent trenéra Aleš Totter. Více o aktuálním stavu v českobudějovickém týmu jsme vám nabídli v samostatném článku.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.

Předzápasové okénko Václava Prospala:

„O Varech je známé, že hrají bruslivý nepříjemný hokej. Mužstvo je postavené na vynikajícím gólmanovi Filipu Novotném a mladších hráčích. Jejich kádr je dobře namíchaný mix. Flek a Beránek jsou kluci, kteří jsou v reprezentaci a mají už něco za sebou. Před sezonou sice odešli do Liberce útočníci Rachůnek s Grígerem a obránce Stříteský do Plzně, ale kádr vhodně doplnili. Do přípravného utkání, které jsme s Vary prohráli 3:8, jsme šli hned po karanténě a nebyli jsme před ním dlouho na ledě. Ale i tak zápas ukázal, jak se Vary prezentují. Kaše a Lauko jsou hráči, kteří mají velký potenciál. Právě jejich řada náš vzájemný zápas rozhodla. Určitě si na ně budeme muset dát pozor. Každopádně jsou schopni mužstvo udělat lepším. Proti nám hráli velmi dobře a byli šikovní na kotouči. Udělali v utkání rozdíl a v jedné řadě s Flekem si velmi dobře rozuměli." (pro denik.cz)


(úvodní foto: hokejkv.cz)

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....