Banes Motor České Budějovice
05.11.2020, Michal Špírek

Čekání bylo dlouhé, těšíme se na zápasy, říká za tým asistent trenéra Aleš Totter

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tým MADETA MOTOR se konečně mohl vrátit do prostor Budvar arény a vyjet na zdejší led. Příprava týmu teď nabere rychlý spád - už v sobotu hostíme doma Karlovy Vary, v pondělí pak Mladou Boleslav. Na zápasy nebudou mít bohužel přístup diváci. Restart extraligy je podmíněný udělenou výjimkou od hlavní hygieničky, o tom bude definitivně rozhodnuto v průběhu pátku. Jak se Českobudějovičtí připravují na další extraligové zápasy?

Není na co čekat. Aby se stihla odehrát celá základní část Tipsport extraligy, bylo nutné po povoleném obnovení profesionálních soutěží začít hrát co nejdříve. Motor nebyl proti a už v sobotu se tak na jihu Čech utkáme s Karlovými Vary.

Českobudějovičtí po dlouhé době můžou do své kabiny v Budvar aréně a ve čtvrtek vyjeli ke společnému tréninku na ledě. "Jsme rádi, že jsme zpět na ledě v komfortním prostředí naší haly. Na hráčích bylo vidět, že jsou rádi zpátky," odpozoroval asistent trenéra Aleš Totter a vyslovil přání, aby extraligová sezóna už probíhala bez dalších přerušení. "Období bez hokeje, bez zápasů bylo dlouhé, moc se těšíme na restart soutěže."

A Motor skočí do extraligy rovnýma nohama, sobotním duelem s Vary, pondělním s Boleslaví, ve zbytku listopadu pak stihne jihočeský zástupce v extralize ještě dalších osm zápasů. "Programu přizpůsobujeme tréninky, které jsou kratší a intenzivnější. A intenzitu, rychlost a nasazení z tréninku budeme chtít dostat do zápasů," odhaluje Totter, který přikládá nejbližším utkáním velký význam.

Motor se připravuje s kompletním trojlístkem gólmanů, hostování ve Vsetíně vypršelo Janu Strmeňovi, který se tak zařadil po bok Marka Čiliaka a Jiřího Patery. "Uvidíme, jaký bude vývoj, jak to bude dál s Jirkou Paterou a startem jeho zámořské soutěže, podle toho budeme reagovat," sdělil Aleš Totter. Pro nejbližší zápasy řeší Motor možné absence v útočných řadách, se zraněním se potýkají tři hráči. U žádného z hokejistů by ale nemělo jít o dlouhodobou absenci, u nejvážnějšího případu je předpoklad návratu kolem deseti dnů. David Gilbert pak po vážném zranění z tréninku absolvuje ještě další lékařský test, v případě pozitivního výsledku nebude nic bránit jeho návratu do sestavy.

Na čtvrtečním tréninku nechyběl ani útočník Martin Beránek. Ten sice dostal pozvánku do kempu reprezentační dvacítky, který se v Litoměřicích koná až do neděle, ale po dohodě s trenéry reprezentace zůstal Beránek v Motoru a bude připraven k sobotnímu zápasu. "Věříme, že Martin se dostane do finální nominace na mistrovství světa dvacítek, v tom případě bychom ho ztratili v průběhu prosince, kdy by se zapojil do přípravy reprezentace. Do poslední možné chvíle ho ale budeme využívat k zápasům v extralize my a děkujeme Karlu Mlejnkovi a realizačnímu týmu dvacítky za jeho uvolnění," vzkazuje za MADETA Motor asistent kouče.

V probíhajícím turnaji reprezentace dospělých Karjala Cup má Motor dva kmenové hráče, aktuálně hostující v Litoměřicích. Pavla Nováka a Šimona Kubíčka. Do nominace se dostali i díky tomu, že Rusko přivezlo na turnaj juniory a tak se Češi rovněž rozhodli dát šanci mladým nadějím. "Určitě je v jejich zápase na turnaji budeme sledovat. Do mistrovství světa dvacítek zůstanou oba v programu Litoměřic a uvidíme, jak se situace kolem nich bude vyvíjet dál, oba jinak normálně působí v zámoří. Věříme, že jak Martin, tak Šimon a Pavel se dostanou na mistrovství dvacítek, pro Budějovice by byla přítomnost tří odchovanců v nominaci výbornou reklamou," přeje mladým hráčům úspěch Aleš Totter.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....