Banes Motor České Budějovice
30.10.2021, Pavel Mádl, foto: Daniel Klement

Doufám, že dostanu více prostoru než v Brně, přeje si nová posila Motoru Tomáš Šoustal

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve čtvrtek přesun z Brna na jih Čech a v pátek rovnou do boje. Nová posila českobudějovického Motoru Tomáš Šoustal přišla do Českých Budějovic vypomoci z brněnské Komety a jeho hostování potrvá do konce roku. V utkání se mu moc prostoru nedostalo, i tak ale svoji premiéru hodnotí pozitivně. Motor na ledě Olomouce, kterou táhne hvězda David Krejčí, zvítězil po velmi dobrém výkonu 5:2.

Tomáši, máte za sebou první zápas v Motoru. Jak ho hodnotíte?
Jenom pozitivně. Vyhráli jsme za tři body, a to ještě v Olomouci, kde jsem vyrůstal, takže výhru beru všemi deseti.

K týmu jste se připojil poměrně rychle. Zažil jste někdy ve své kariéře takový nástup, kdy jste s týmem ani netrénoval a šel ihned do zápasu?
Kdysi jsem zažil jeden trejd v Kanadě, což bylo trochu jiné než tady. Tam jsem musel přelétávat a měl jsem jen den na rozkoukání, ale jestli je to den nebo dva, to už je jedno. Ve čtvrtek jsem byl v Brně. Volal jsem si s trenéry, že se potkáme v Olomouci, něco si k tomu řekneme a půjdu hned do zápasu.

Jak se zrodilo vaše hostování na jihu Čech a co si od něj slibujete?
To se ptáte špatného člověka, to nebylo z mé hlavy. (úsměv) Co si od toho slibuju? Doufám, že budu hrát více, protože si myslím, že mé výkony v 1. lize jsou zatím nadstandardní a myslím, že ten, kdo hraje dobře v 1. lize, by si měl zasloužit šanci hrát v extralize. Bohužel je v Kometě plno, je tam hodně útočníků, a protože je v Budějovicích marodka, doufám, že budu hrát o něco více než v Brně.

Při své premiéře za Motor jste nastoupil proti svému mateřskému klubu. Nepletu se, když řeknu, že jste se na tento zápas těšil o to víc, že?
Určitě. Včera jsem byl doma u rodičů a bavili jsme se o tom, že se asi přijde podívat mnoho známých lidí - brácha, rodiče a jejich známí, a bylo opravdu skvělé hrát "doma".

Pojďme k samotnému zápasu. První třetina z pohledu Motoru byla famózní, v té druhé jste dvakrát inkasovali při oslabení. Dá se říci, že i po gólu na 4:2, kdy Olomouc tlačila, jste měli utkání pod kontrolou?
Vidím to podobně. První třetina se nám povedla náramně, dali jsme gól už ve druhé minutě, hráli jsme perfektně při hře 5 na 5 i v přesilovce. Dali jsme tři poměrně pěkné góly. Olomouc stáhla náš náskok při jejích přesilovkách. Při plném počtu hráčů rovněž měli pár šancí, ale ne žádnou, která by byla nějak zvlášť nebezpečná.

V dosavadním ročníku extraligy jste odehrál osm zápasů za Kometu, kde jste nezískal bod, do toho vypomáháte v Přerově. Kometa je známá hojnými počty fanoušků na domácích zápasech a Budějovice také. To je asi jeden z plusů, který si přenesete sem. Je to tak?
Rozhodně. Fanoušci dělají ten sport o to zábavnější. Kdykoliv přijde plný dům, ať už je to pro čtyři nebo pro osm tisíc diváků, je to vždy zábava. Když fanoušci burcují a ženou svůj tým dopředu, jsou pro nás šestým hráčem na ledě.

V Přerově také chodí na zápasy mnoho lidí...
Jak kdy. Když se hraje o víkendu, hraje se proti kvalitnímu soupeři nebo když je to derby, diváci vytvoří skvělou kulisu. Musím říct, že jsou skvělí. Podporují nás a vždy po vyhraném zápase jdou s námi slavit na led.

Hostování v Motoru máte domluvené do konce roku. Je ve hře možné delší setrvání?
Vůbec nevím. Vím jen, že tady budu do konce roku.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....