Banes Motor České Budějovice
17.11.2021, Pavel Mádl

Podaří se Motoru 1000. výhrou v historii zhasnout Kometu?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Reprezentační přestávka je minulostí a Tipsport extraliga se znovu rozjíždí. Motor ve čtvrtek od 17:30 změří síly s Kometou Brno, proti které bude chtít navázat na výhru z prvního vzájemného střetnutí, kdy na jejím ledě zvítězil 4:1. Možná výhra bude tou jubilejní 1000. v historii klubu. Bude Motor proti Brnu bodovat? Zápas se odehraje před televizními kamerami O2TV Sport, vstupenky můžete kupovat ZDE.

O soupeři - HC Kometa Brno

Brněnská Kometa nezažívá zrovna nejlepší sezonu. Klub z druhého největšího města České republiky trápí produktivita a sbírání bodů není jeho silnou stránkou v letošním ročníku. Při pohledu na tabulku Tipsport extraligy najdeme Kometu na jedenáctém místě tabulky se ziskem 27 bodů. Brňané v posledních pěti kláních brali pouze čtyři body a situace není příznivá. Loňský vítěz kanadského bodování ligy Peter Mueller i přes neblahou situaci svého týmu opět vede produktivitu týmu. Za odehraných 18 zápasů má na kontě 18 bodů. Ten, kdo vede v tabulce střelců, je útočník Luboš Horký, který skóroval v tomto ročníku devětkrát. To, že výsledky nejsou skutečně dobré, si je vědom i majitel Komety Brno Libor Zábranský, který se ujal role asistenta trenéra a bude tak nápomocen hlavnímu kouči Jiřímu Kalousovi.

Sestava Komety Brno z posledního utkání: Klimeš – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, Ostřížek, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour.

Českobudějovický Motor se v této sezoně už s Kometou jednou střetl, a to na jejím ledě, když vyhrál 4:1. Snovou premiéru tehdy zažil Petr Šenkeřík, jenž zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Z kabiny Motoru

Budějovičtí za odehraných 21 zápasů jsou usazeni na šesté příčce tabulky se 34 body. Svěřenci Jaroslava Modrého v posledním utkání, které bylo odehráno před reprezentační pauzou, zvítězili po dlouhé době v Mladé Boleslavi, a po skvělém výkonu týmu a Jana Strmeně, který poprvé v sezoně odchytal celé utkání, zvítězili i bez nemocných Gulaše a Hrachoviny 4:1. Premiérovou branku v nejvyšší soutěži si v tomto duelu připsal útočník Tomáš Chlubna.

Sestava Motoru z posledního utkání: Strmeň – Bučko, Piskáček (A), Jandus, Štich (C), Bindulis, Percy, Vráblík – Abdul, Pech (A), Šoustal – Holec, Hanzl, Vondrka – Chlubna, Voženílek, Valský – Beránek, Karabáček.

Motor se může pyšnit skvělou produktivitou hráčů kapitána Milana Gulaše a Lukáše Pecha. Právě Lukáš Pech je tím, který je na prvním místě kanadského bodování celého týmu. V tabulce kanadského bodování má 25 bodů (10+15). O bod méně má Milan Gulaš (10+14). Oba borci jsou v kanadském bodování celé ligy velmi vysoko. Pech na druhém místě, Gulaš na místě třetím. Aktuálně nejproduktivnějším hráčem extraligy je sparťanský útočník Erik Thorell (11+20).

Jak již bylo zmíněno, do posledního utkání proti Mladé Boleslavi nenastoupili Gulaš s Hrachovinou. Podle slov kouče Jaroslava Modrého by tito hráči měli být pro zápas s Brnem už dispozici. Na listině zraněných byla rovněž jména jako Petr Šenkeřík či Jiří Ondráček. "Doufáme, že budou součástí utkání s Brnem, ale může se stát cokoliv. Nicméně už trénují naplno," zmiňuje Modrý. Otazník ale visí nad Jiřím Novotným, který do Mladé Boleslavi neodcestoval z důvodu pracovních povinností ve Švýcarsku. Dle slov Jaroslava Modrého s týmem Novotný trénuje, ale o tom, zda proti Brnu nastoupí, se ukáže až v den zápasu.

České Budějovice mají od doby, kdy klub začal existovat, na kontě celkem 999 výher. Připíšou si jubilejní 1000. výhru ve čtvrtečním zápasem proti Kometě?



Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....