Banes Motor České Budějovice
24.12.2021, Petra Bicková

Hlavně zdraví, přejí si pod stromeček hokejisté Motoru

Rok se s rokem sešel a Štědrý den opět nastal. S kým ho tráví hokejisté Motoru či jaké cukroví je jejich favoritem? Vyzpovídali jsme Jiřího Novotného, Jana Strmeně, Dominika Hrachovinu a Martina Beránka.

Vánoce jsou svátky, které by každý měl trávit se svými blízkými. Toho se drží i naši hokejisté. Martin Beránek tráví Štědrý večer na chalupě s nejbližší rodinou, Dominik Hrachovina s rodinou, Jan Strmeň s rodiči a Jiří Novotný se svou rodinou a dětmi.

S Vánocemi se pojí mnoho zvyků. Jaké zvyklosti dodržují českobudějovičtí hokejisté? „My těch tradic držíme hodně, mezi ně patří i čekání na zlaté prasátko, pak rozkrajujeme jablko, dáváme šupinu pod talíř. Dále nachystáme talíř pro pocestného. Také mamka nepere, aby neviselo prádlo. V tradicích pokračujeme i na Nový rok, kdy nejíme nic, co by mělo peří, aby nám neulétlo štěstí, říká Jan Strmeň. Tradice s čekáním na zlaté prasátko se rozhodně nedrží všude: „My máme maso od rána do večera,“ říká s úsměvem Jiří Novotný. Zkušený útočník také prozradil štědrovečerní menu: „Nechybí čočková polévka, dále bramborový salát a kapr na styl řízku, a kromě ryby máme také klasické vepřové a kuřecí řízky.“ Brankářská jednička Motoru na dodržování zvyklostí moc není: „Štědrovečerní večeře je snad jediná naše tradice,“ říká Dominik Hrachovina.

Profesionální sportovci jsou jistě konzumenti především proteinových tyčinek, to ale neplatí na Vánoce, kdy se protein mění v klasické cukroví. Dominik Hrachovina má nejraději vanilkové rohlíčky, do pečení se však nezapojuje. Za to Martin Beránek ano: „Když na to mám čas, tak se zapojím. Letos jsem pomáhal babičce s vanilkovými rohlíčky. Nejraději ale mám určitě vosí hnízda,“ prozradil mladý útočník. Jan Strmeň pomáhal, když byl malý: „Momentálně jen ochutnávám,“ směje se. Nejraději má linecké a kokosové kuličky. Jiří Novotný také pomáhá pouze s konzumací, jeho favoritem jsou vosí hnízda, linecké a vanilkové rohlíčky.

A co si přejí pod stromeček? „Aby svět byl ještě někdy normální a v neposlední řadě také zdraví!,“ prozradil svá přání Dominik Hrachovina. Podobné přání má i jeho brankářský kolega Jan Strmeň: „Hlavně, abychom byli všichni zdraví, to je mé hlavní přání.“ Jiří Novotný souhlasí s brankářskou dvojicí, ale kromě toho rád najde pod stromeček ještě další maličkosti: „Potěší ponožky a spodní prádlo, to je taková už tradice,“ prozradil Novotný. Martin Beránek také každý rok dostává ponožky, kromě toho si přál nový iPad.

Veselé Vánoce, motoráci!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....